Tenis

FOTO Primăvară spre elită » România îşi află azi adversara din barajul pentru Grupa Mondială. Analiza posibilelor contracandidate

+7 Foto
Alexandra Dulgheru, Irina Begu, Monica Niculescu şi Simona Halep (de la stînga la dreapta) sărbătorind victoria contra Spaniei // Foto: Cristi Preda

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Oponenta se va decide dintre Italia, Australia, Polonia şi Canada. Indiferent care va fi, locul desfăşurării va fi stabilit în urma unei trageri la sorţi. România n-a mai fost între primele echipe ale lumii din 1992.

Urcuşul actualei echipe de Cupa Fed a României a început anul trecut, în februarie, într-o sală înghesuită din Budapesta, unde se disputau cîte două întîlniri în paralel. Era în Grupa I, zona Europa-Africa, unde stătea cantonată deja de 8 ani, din 2006. Au fost patru întîlniri cîştigate, unele dramatic, în ultimul meci, cel de dublu, care au împins team-ul tricolor în barajul pentru Grupa Mondială II.

Zilele de Paşti au întîmpinat la Bucureşti o adversară puternică, Serbia Anei Ivanovici, care s-a înclinat însă, 1-4, în faţa Simonei Halep, a Soranei Cîrstea, a Irinei Begu şi a Monicăi Niculescu. Încă un pas făcut spre eşalonul de elită – promovarea în GM II.

Week-end-ul trecut, Galaţiul a asistat la încă o victorie, contra Spaniei, a şasea la rînd, una emoţionantă, cu tensiune, lacrimi şi o imensă izbucnire de bucurie la final. Formula a fost un pic diferită, Simonei, Irinei şi Monicăi alăturîndu-li-se Alexandra Dulgheru, dar rezultatul a rămas acelaşi, unul pozitiv şi încă o treaptă urcată. Următoarea etapă înseamnă barajul pentru intrarea între primele opt formaţii ale lumii.

O singură întîlnire, una singură, imensă, decisivă. Adversara din 18-19 aprilie va fi decisă astăzi, în urma tragerii la sorţi efectuate la sediul federaţiei internaţionale de la Londra, de la ora 13:00. În urnă vor fi echipele care şi-au cîştigat întîlnirile în Grupa Mondială II şi echipele care au pierdut în primul tur al Grupei Mondiale. Dintre aceste 8 team-uri, ITF a stabilit ieri capii de serie, avînd drept criteriul clasamentul Fed Cup la zi.

România nu e printre favorite, ocupînd locul al 12-lea în ierarhie, ceea ce înseamnă că va înfrunta una dintre următoarele formaţii: Italia, Australia, Polonia sau Canada. Doar cu una dintre ele, reprezentanta Frunzei de Arţar, avem bilanţ pozitiv, 1-0, şi doar cu alta, Polonia, ne-am mai întîlnit recent, în 2013.

Cum pe nici una dintre posibilele adversare nu am mai întîlnit-o altfel decît pe teren neutru, gazda disputei va fi decisă prin tragere la sorţi. Echipa tricoloră n-a mai fost în Grupa Mondială din 1992, iar cea mai bună performanţă, calificarea în semifinale, a fost obţinută în 1973, la prima participare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.