Investigatie

UPDATE FOTO Elena Udrea, reţinută pentru 24 de ore! Comunicat DNA

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 10 februarie 2015

Elena Udrea a fost citată de procurori să se prezinte marţi la DNA, după ce Camera Deputaţilor a dat avize pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele "Gala Bute" şi "Microsoft", în care este acuzată de fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare.


UPDATE 22:52
Elena Udrea a părăsit sediul DNA pentru a fi dusă cu duba în arestul poliţiei. "Vă aşteptaţi la altceva? Poţi să-i pui cătuşe Elenei Udrea, dar nu poţi pune cătuşe adevărului", a spus politicianul în faţa jurnaliştilor. VEZI VIDEO!

UPDATE 22:24  Comunicat DNA:

"În completarea comunicatelor 162, 164 din 29 ianuarie 2015 şi 230 din 4 februarie 2015, privind suspiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie în legătură cu încheierea unor contracte de licenţiere IT, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:

- trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea);
- trafic de influenţă (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
- trafic de influenţă (fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro);
- spălare de bani.

Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".

UPDATE ora 22:23
Avocat Elena Udrea: "Din două acuzaţii de spălare de bani, procurorii au renunţat la una dintre ele"

UPDATE ora 22:15 După mai bine de 10 ore de audieri, Elena Udrea a fost reţinută de DNA pentru 24 de ore într-un dosar disjuns din Dosarul Microsoft, conform avocaţilor politicianului. Ordonanţa de reţinere va expira miercuri, la ora 21:45.

UPDATE 11:55 Elena Udrea a ajuns la DNA! Fostul ministru a trecut zîmbind printre jurnalişti şi a spus că merge să dea declaraţii în Dosarul Microsoft.  

Sursele citate au declarat, pentru Mediafax, că după publicarea în Monitorul Oficial a celor şase hotărîri ale Camerei Deputaţilor privind aprobarea cererilor de urmărire penală şi de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, procurorii au citat-o să se prezinte marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarele Gala Bute şi Microsoft.

Potrivit surselor citate, Elena Udrea ar trebui să se prezinte la DNA în jurul orei 11.00.

Camera Deputaţilor a dat luni şase voturi distincte, cu bile, pentru solicitările justiţiei în privinţa Elenei Udrea, toate cererile fiind aprobate.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.