Tenis

Stejari vs Arţari » Echipa României şi-a aflat adversarul din barajul pentru Grupa Mondială

Alexandra Dulgheru, Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu, încadrînd-o pe Alina Tecşor, privesc încrezătoare spre etapa următoare din Cupa Fed // Foto: Cristi Preda

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  miercuri, 11 februarie 2015

Echipa României şi-a aflat ieri adversara din întîlnirea care o poate duce în grupul de elită: va fi Canada, pe 18-19 aprilie, în deplasare.

Fetele din echipa României vor face o călătorie lungă, oriunde s-ar afla, ca să ajungă la întîlnirea de Cupa Fed din barajul pentru Grupa Mondială. Adversarul, stabilit ieri, este Canada, care va fi şi gazdă, decisă prin tragere la sorţi.

Voiajul nu va veni în cel mai potrivit moment al sezonului, atunci jucătoarele se pregătesc de debutul în minisezonul de zgură, unul care se joacă, în mare parte, în Europa. Este ceea ce a sublinit ieri şi Simona Halep, numărul 3 WTA: "Nu ştiu în momentul acesta ce va fi atunci. Sper să fiu aptă, o să văd ce o să simt sau o să vreau să fac. Îmi doresc să cîştigăm şi să mergem mai departe, chiar dacă programul e destul de încărcat în acea perioadă".

Aproape obligată
Irina Begu, cea care a adus, alături de Monica Niculescu, punctul victoriei contra Spaniei, spunea ieri: "Mă bucur că vom juca împotriva Canadei, însă sînt un pic tristă pentru că nu va fi acasă. Important e să ne facem treaba şi să fim la fel de unite". Irina este jucătoarea română care a întîlnit-o cel mai recent pe vedeta echipei Canadei, Eugenie Bouchard. A fost la Australian Open, în optimile de finală, cînd Genie s-a impus în trei seturi. Numărul 7 mondial nu a participat însă week-end-ul trecut la disputa contra Cehiei, din Grupa Mondială.

Ea însă va fi obligată să o facă în aprilie, dacă vrea să ia startul în competiţia olimpică de la Rio de Janeiro 2016. "E greu să-ţi faci programul incluzînd şi Cupa Fed", a spus Bouchard pentru Sportnet. "Priorităţile mele sînt turneele WTA şi cele de Mare Şlem, dar dacă lucrurile se aranjează bine, voi fi încîntată să joc pentru ţara mea".

O chestiune este însă sigură: a doua canadiancă din clasamentul mondial, Aleksandra Wozniak, nu va putea juca, ea suportînd recent o operaţie la umăr. Oricum, contra Cehiei, s-a apelat la Gabriela Dabrowski, 22 de ani, şi la încă şi mai tînăra Francoise Abanda, 18 ani.

Ajutor pentru copii
Simona Halep s-a alăturat campaniei "Grijă pentru copii", dezvoltată de Salvaţi Copiii România şi sprijinită de Dorna, care contribuie la dotarea maternităţilor din ţară cu echipamente medicale necesare copiilor născuţi prematur. "Faptul că este vorba despre copii care luptă pentru viaţă m-a determinat să mă implic", a spus ieri Simona.

"M-a impresionat foarte mult numărul mare de copii născuţi prematur, unul din zece. Trebuie să-i ajutăm să supravieţuiască. Sînt foarte încîntată de acest parteneriat cu Dorna. Am o relaţie specială cu copiii, îi iubesc, pentru ei o să mă opresc mereu să fac o poză sau să dau un autograf. Mă văd mamă cu trei copii, îmi doresc foarte mult copii, dar voi vedea ce-mi rezervă viitorul", a declarat Halep.

1-0 pentru România este bilanţul întîlnirilor directe contra Canadei, unica dispută de pînă acum fiind cea din Grupa Mondială, în 1983

"La nivelul acesta toate echipele sînt puternice. Canada este una dintre echipele accesibile nouă, chiar dacă, din păcate, vom juca în deplasare. Avem o echipă omogenă, valoroasă, la finalul săptămînii trecute fetele s-au susţinut admirabil una pe alta" (Alina Tecşor-Cercel, căpitan nejucător)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.