Handbal

Victorie în salturi » HCM Baia Mare nu a avut mari emoţii la Braşov, 25-21

Eliza Bucheschi a marcat două goluri pentru HCM // Foto: Bogdan Bălaș

Articol de Marian Ursescu  —  joi, 12 februarie 2015

Campioana HCM Baia Mare a cîştigat fără emoţii duelul cu Corona, profitînd din plin de greşelile adversarelor.

HCM Baia Mare continuă parcursul fără greşeală în Liga Naţională de cînd pe banca echipei a venit slovenul Tonje Tiselj. Campioana a cîştigat aseară, pe teren propriu, duelul cu vicecampioana Corona, profitînd din plin de erorile neforţate ale braşovencelor.

Oaspetele au condus pe tabelă în primele 20 de minute, după care apărarea gazdelor a găsit metode de a le anihila pe principalele "guri de tun" ale Braşovului: Zamfir, Chiper şi Brădeanu. Brazilianca Arenhardt a avut şi ea o evoluţie foarte bună între buturi, iar norvegianca Herrem a recuperat minge după minge, înscriind pe contraatac.

De la 7-8, Braşovul nu a mai reuşit să marcheze timp de 10 minute, iar HCM s-a distanţat la 13-8. Diferenţa a crescut în partea a doua la şapte lungimi distanţă: 17-10 şi 22-15. Tiselj a încercat de fiecare dată să dea posibilitatea şi rezervelor să intre pe teren, dar imediat Braşovul a profitat şi a revenit în joc.

La 24-21, Baia Mare a trebuit să trimită din nou titularele în joc pentru a încheia fără emoţii un meci în care a profitat şi de avantajul "cuvenit" acordat gazdelor din partea celor două arbitre, Ana Maria Stoia şi Diana Florescu.

Buget înjumătăţit
Consiliul Local al Municipiului Baia Mare a votat în această săptămînă şi bugetul pentru 2015. După rezultatele sub aşteptări din toamna trecută şi începutul acestui an în Liga Campionilor, consilierii au decis să acorde campioanei HCM Baia Mare doar jumătate din suma de care echipa s-a bucurat sezonul trecut.

"Datorită faptului că, de-a lungul timpului, băimărenii au considerat că dăm prea mulţi bani la handbal, de la aproximativ 9 milioane de lei, suma pe care o acordam pentru secţiile de handbal feminin şi masculin, anul trecut, în acest an am redus această sumă la jumatate, 4 milioane de lei", a explicat primarul Cătălin Cherecheş.

Pregătite pentru Viborg
HCM va juca duminică, în deplasarea de la Viborg, una dintre ultimele şanse la calificarea în "sferturile" Ligii Campionilor. Pe ultimul loc în grupa 2 principală, cu doar două puncte, Baia Mare va trebui să cîştige în faţa Viborgului pentru a se apropia de locul 4, acupat acum de Metz (4 puncte), dar şi de poziţia a treia, pe care se află Viborg (5 puncte). În schimb, Corona Braşov încearcă reconcilierea cu suporterii săi în returul cu Astrahan, din "optimile" Cupei EHF. În tur, Corona a pierdut în Rusia, 25-36!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.