Liga 1

Make football, not war! Vasileios Pliatsikas le-a spus celor de la Astra că e chemat la arme, dar s-a întors la Metalurg Doneţk

Articol de Eduard Apostol  —  duminică, 15 februarie 2015

Grecul spune că se săturase de situaţia de la clubul giurgiuvean, de aceea a părăsit România la finele lui 2014


Cînd tocmai ce se impusese în primul 11 al Astrei, grecul Vasileios Pliatsikas a părăsit Liga 1 la finele anului trecut. Motivaţia lui, confirmată de preşedintele giurgiuvenilor de la acea dată, Narcis Răducan, a fost următoarea: "Trebuie să plece fiindcă are probleme foarte grave cu satisfacerea serviciului militar. Nu-l vor mai lăsa să iasă din ţară. Ne-a rugat zilele trecute să găsim o înţelegere. A tot fentat armata în ultimii ani, acum nu mai are ce face. L-au chemat la arme!".

Antrenamente, nu arme
Nu se ştie la ce arme a fost chemat, cert este că, în acest moment, la o lună şi jumătate de la aceste declaraţii, chiar şi jucătorul plîngîndu-se de acelaşi lucru, Pliatsikas este din nou la Metalurg Doneţk!

Echipa de la care a ajuns la Astra, revenind în Ucraina, nicidecum să fi mers în ţara natală, Grecia, pentru satisfacerea stagiului militar. Elenul se antrenează cu actuala sa formaţie în Antalya, s-a pregătit chiar pe unul din terenurile unde juca FC Botoşani, fundaşul dreapta asistînd la penultimul amical al moldovenilor, 1-1 cu Ruzomberok.

"Minte!"
Jucătorul de 26 de ani a fost amuzat cînd a fost întrebat de problema cu armata: "Aaa, da, păi, am ceva de rezolvat la mine acasă, se va rezolva, nu ştiu cînd, momentan trebuie să mă antrenez, doar sînt fotbalist".

Sesizînd situaţia, mai mulţi colegi de la formaţia ucraineană s-au distrat pe seama lui Pliatsikas: "V-a zis de armată? Bună asta, minte! Este un mincinos, cred că voia să plece de unde jucase înainte".

Într-un final, după ce s-a interesat de ce mai este la Astra, elenul a mărturisit: "Era o situaţie confuză la Giurgiu, am decis să reziliem contractul şi fiecare s-a dus pe drumul lui. Nu ar fi convenit nimănui ca eu să nu fiu plătit, am decis să plec. O să văd cum rezolv şi cu armata".


19 ani este vîrsta minimă a stagiului obligatoriu în armata elenă, maxima fiind 45 de ani. Iar bărbaţii trebuie să efectueze 9 luni de pregătire militară

11 meciuri a jucat Pliatsikas pentru Astra în sezonul de toamnă



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.