Liga 1

Dinamo la DNA! Procurorii anchetează posibilul blat cu Lazio, din preliminariile Ligii Campionilor de acum 8 ani!

foto: Alex Nicodim

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 17 februarie 2015

DNA a pornit o anchetă în cazul meciului Dinamo - Lazio, din preliminariile Ligii Campionilor, din 2007. Partida retur, disputată pe fostul stadion Lia Manoliu, este cea care a trezit suspiciuni. Dinamo a condus la pauză cu 1-0, dar a încasat uşor în partea secundă 3 goluri şi a pierdut calificarea (în tur fusese 1-1).


"Eu nu am să acuz pe nimeni niciodată, dar dacă a făcut cineva ceva la meciul ăla, fiecare va plăti în viaţă mai devreme sau mai tîrziu. Fie prin fotbal, fie prin altceva". Aceasta este declaraţia de la care a pornit totul. Îi aparţine lui Cristi Pulhac şi a fost făcută luna trecută, într-un interviu publicat în ProSport.

Tot acolo cazul a luat amploare, cu fostul acţionar Vladimir Cohn declarînd:  "Blaturile să făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii. Cu puţină tocmeală, ieşea un preţ bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost făcut înainte de meci. La pauză, li s-a spus jucătorilor: «Băieţi, daţi-vă la o parte!»

E posibil să fi fost şi o treabă la pariuri, să conducă Dinamo la pauză şi să cîştige Lazio. Dinu şi Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Preţul a fost vînzarea lui Radu Ştefan care nu valora niciodată 4,5 milioane de euro".

Şi Cornel Dinu, administratorul delegat al lui Dinamo, a reacţionat pentru sursa citată: "Nu puteam eu să fac blat, eu am fost martor la meci. Cine avea autoritate asupra jucătorilor putea face asta. Sînt convins că meciul cu Lazio a fost trîntit. Coincidenţa face că a fost trîntit de aceeaşi persoană care mi-a trîntit mie meciul cu Benfica din 1999. Vali Năstase".

Inclusiv Rednic, antrenorul de atunci, a sugerat varianta blatului, susţinută de faptul că Lazio ar fi plătit ulterior o sumăp uriaşă pentru dinamovistul Ştefan Radu, 7,2 milioane de euro , deşi transferul nu ar fi valorat atît fără alte interese!

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că s-a deschis un dosar penal avînd ca obiect procesul verbal de sesizare din oficiu privind meciul Dinamo - Lazio 1-3.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.