Campionate

Piovaccarosso! » Federico Piovaccari e jucătorul cu cele mai multe eliminări din Primera Division

Piovaccari (stînga), războinicul perfect, într-un duel cu uruguayanul Godin, unul dintre gardienii careului lui Atletico // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Atacantul în vîrstă de 30 de ani a fost dat afară de arbitru luni seară, la Eibar - Elche 0-1. A lovit cu cotul un adversar. Era a doua oară eliminat într-o lună.

Împrumutat un an de Sampdoria la Eibar, după un sezon identic la Steaua, Federico Piovaccari s-a impus în echipa lui Gaizka Garitano, e titular, mai şi înscrie din cînd în cînd, dar şi-a păstrat şi agresivitatea extremă din dueluri. Ies scîntei la fiecare ciocnire cu adversarii. Şi a devenit jucătorul cel mai eliminat în acest sezon de Primera. De două ori în fix o lună.

Luni seară, 16 februarie, în minutul 78 al meciului Eibar - Elche (0-1), cînd gazdele încercau să egaleze, atacantul italian a sărit la cap cu Edu Albacar. Dar, în aer, l-a izbit cu cotul în figură pe căpitanul adversarilor. Iar arbitrul Eduardo Prieto n-a ezitat nici o secundă. Cartonaş roşu. Întîmpinat cu un zîmbet ironic de agresor. Ulterior, acesta şi-a cerut scuze pe Twitter: "N-a fost intenţionat. Îmi pare rău".

I-a "ras" picioarele lui Florin Andone
Pe 16 ianuarie, în urmă cu 4 etape, la Cordoba - Eibar 1-1, Piovaccari a avut şi ghinion. În minutul 59, la 1-0 pentru gazde (rămase în zece cu doar cîteva zeci de secunde înainte), peninsularul era aproape de tuşă. A driblat spre interiorul terenului, dar şi-a prelungit prea mult mingea.

L-a atacat Florin Andone, vîrful Cordobei, numai că Piovaccari a alunecat chiar în faţa lui. Şi, în cădere, i-a "ras" picioarele românului. Un fault grosolan, dar neintenţionat. Arbitrul Fernando Teixeira n-a acceptat nici o circumstanţă atenuantă. Eliminare directă.

1.043 de minute a jucat Piovaccari la Elche în acest sezon de Primera (17 meciuri)

5 goluri a marcat în total atacantul italian în Spania (4 în campionat, 1 în Copa del Rey)

10 este locul ocupat de Eibar în Spania, la 14 puncte de EL şi la 8 de retrogradare

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.