Liga 1

Gigi Becali îl reprofilează » Patronul Stelei a descoperit un înlocuitor surprinzător pentru Lucian Sînmărtean

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Chipciu a jucat cu Astra pe un post nou, mijlocaş central, o poziţie pe care Becali crede că Alex dă cel mai bun randament

Doar fundaş central şi fundaş stînga nu a jucat Alex Chipciu! Internaţionalul de 25 de ani a apărut în repriza a doua a meciului cu Astra, 3-0, pe postul de mijlocaş central, alături de Breeveld! La FC Braşov şi la Steaua, cluburile pe care le-a bifat în Liga 1 pînă acum, Alex bifase deja diverse poziţii, ca un jolly-joker: fundaş dreapta, mijlocaş dreapta şi stînga, vîrf, atacant retras.

E ideea patronului
Mutarea lui Chipciu în cuplul de mijlocaşi defensivi nu a constituit o premieră. Ex-braşoveanul a mai îndeplinit acest rol o singură dată, chiar într-o partidă de referinţă din istoria recentă a roş-albaştrilor: victoria cu Ajax, 2-0 pe Arena Naţională. Steliştii s-au calificat în "optimile" Europa League fiindcă i-au eliminat pe olandezi după executarea loviturilor de departajare.

Alex a jucat atunci în faţa apărării într-un cuplu cu Prepeliţă, o pereche inedită de mijlocaşi pe care Reghecampf a utilizat-o în condiţiile în care absentau titularii clasici, Bourceanu şi Pintilii. Succesul cu Ajax şi propria convingere că asta e poziţia perfectă pentru Chipciu îl încurajează pe Becali.

Acoperă locul lui Lucian
Patronul e sigur că postul adevărat al lui Alex e cel de mijlocaş în faţa apărării şi îl consideră cel mai potrivit înlocuitor al lui Sînmărtean din lotul actual. Reprofilarea fotbalistului e facilitată şi de structura pe care o are lotul campioanei, cu mulţi jucători buni de atac şi puţini închizători.

Chipciu a devenit important şi pentru echipa naţională ca mijlocaş ofensiv, dar Gâlcă deţine suficiente soluţii pentru tridentul din spatele vîrfului: Adi Popa, Rusescu, Tănase, Stanciu şi Iancu pot ocupa acele poziţii.

În zona din care a dispărut Sînmărtean nu există nici o variantă evidentă de înlocuitor. Alex devine posibilă pereche pentru Bourceanu, Breeveld sau Prepeliţă, recuperatorii pe care îi are la dispoziţie campioana.


3 goluri are Chipciu în 13 meciuri jucate în acest sezon în Liga 1. În toate partidele a evoluat pe poziţii ofensive, exceptînd primele 25 de minute ale jocului cu Astra, disputat miercuri

Îl ajută să plece?
Transformarea lui Chipciu din extremă în play-maker ar putea să-l ajute. Alex a rămas printre cei mai vechi din lot fiindcă nu a izbutit să prindă un transfer în străinătate, precum unii dintre colegii pe care i-a avut în ultimii ani. Chipciu e plătit cu 30.000 de euro lunar, cel mai mare salariu din fotbalul românesc, dar se simte apăsat de venitul foarte mare pe care l-a obţinut în negocierile cu Becali. "Nu vreau s-o păcălesc pe Steaua, să stau doar ca să iau banii. Sper să mă transfer la un club din alt campionat. Au fost discuţii cu Dinamo Kiev, dar nu ştiu dacă a existat vreo ofertă", a comentat Alex pentru DigiSport.


Sărbătorit la hotel
Marcator al primului gol în victoria de miercuri seară cu Astra, 3-0, chiar în ziua în care a împlinit 28 de ani, Cristi Tănase a avut parte de o surpriză din partea staff-ului şi a colegilor, la hotel. "Dodel" a primit un tort personalizat (foto) cu noua siglă şi toţi au ciocnit un pahar cu şampanie. "E foarte bine pentru Tase că a înscris de ziua lui, mă bucur şi că a jucat excelent", a spus Gâlcă.

S-au dat deja 2.000
După două zile de la punerea online în vînzare a biletelor pentru meciul cu Rapid din prima etapă a returului, de duminică seara, suporterii au achiziţionat aproximativ 2.000 de tichete. Acestea vor fi disponibile şi la casele stadionului din Ghencea, începînd de sîmbătă, de la ora 10:00 pînă la ora 19:00, iar duminică pînă la ora 20:30. Preţurile sînt următoarele: 5 lei - peluze, 10 şi 15 lei - tribune şi 100 de lei - fotolii.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.