Stranieri

Salvaţi-vă cu Alex Maxim! Presa din Stuttgart contestă motivul ignorării ”tricolorului”

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Argumentele cotidianului Stuttgarter Zeitung: ”E unul dintre puţinii jucători creativi din lot, iar sezonul trecut, tot în lupta pentru evitarea retrogradării, a înscris goluri importante”

Deşi vineri, cu Dortmund (2-3), a lustruit din nou banca de rezerve, tocmai acest nou eşec al Stuttgartului l-a readus pe Alexandru Maxim în prim-plan. Într-o analiză a situaţiei şvabilor, ultimul loc în Bundesliga, reporterii cotidianului Stuttgarter Zeitung se întreabă cum de românul, "unul dintre puţinii jucători creativi din lot", nu are loc în echipă, în condiţiile unei ofensive "ca şi inexistente".

Însă antrenorul Huub Stevens are răspunsul pregătit: "Vă asigur că nu există tehnician în lume care să nu mizeze pe cel mai bun unsprezece". Iar în cazul "tricolorului" o ţine cu "lipsa de angajament" în pregătire: "El trebuie să dea răspunsul la antrenament".

"Au arătat că sînt fotbalişti"
O teză mai veche, demontată de jurnalişti sîmbătă, la antrenamentul rezervelor: "Maxim şi Kostici, care vineri jucase doar 12 minute, au putut arăta în sfîrşit că sînt fotbalişti. Posesorul unei tehnici de înaltă calitate, românul a împărţit baloane la mijlocul terenului, sîrbul a impresionat prin dinamismul său, iar jocul în sine a fost vioi - contrar celui arătat de titulari cu Borussia".

Goluri importante
Stuttgarter Zeitung reaminteşte totodată că "sezonul trecut, tot în lupta pentru evitarea retrogradării, Maxim a înscris cîteva goluri importante. Iar în această stagiune, ultimul gol marcat în urma unei acţiuni colective a fost acum mai bine de două luni, cu Hamburg, cînd românul i-a pasat decisiv lui Klein".


70 de minute a jucat Maxim la VfB în 2015, adunate în 4 dintre cele 5 etape scurse din retur

3 goluri marcase românul în ultimele zece etape ale sezonului trecut, cînd VfB a terminat pe locul 15 (din 18)

8 jucători defensivi a titularizat Huub Stevens, vineri, contra Borussiei Dortmund. Rezultatul: eşec


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.