Liga Campionilor

Arsenal, devastată după înfrîngerea surpriză cu Monaco: "Ne-am sinucis. Inima ne-a păcălit creierul"

Golul lui Berbatov, de 0-2: trei "tunari" în tackling, Koscielny, Bellerin şi Cazorla. Zadarnic // Foto: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

L'Equipe a titrat: "Arsenal explodat!". Iar Lineker s-a amuzat de uşurinţa cu care "tunarii" s-au predat la contrele monegascilor: "Au fost ca nişte amatori".

S-a bucurat Wenger cînd a aflat că va juca în "optimi" cu Monaco. "Prinţii", pe care îi antrenase şapte ani (1987-1994), nu-i puteau strica frumoasele seri de Champions League. Dar tocmai ei l-au surprins. Au fost primii care i-au dat 3 goluri şi l-au bătut pe "Emirates" în acest sezon. În toate competiţiile.

Cînd neamţul Aytekin a fluierat sfîrşitul, managerul "tunarilor" s-a dus ca o furtună la vestiare. Nici nu l-a mai salutat pe Jardim, antrenorul monegascilor. Şi a scos flăcări pe nări la conferinţă: "Defensiv, ne-am sinucis. Ne-am pierdut raţiunea pe gazon, nu ne-am mai putut concentra. Inima ne-a păcălit creierul. La un asemenea nivel, doar curajul nu te ajută".

Ce l-a mai deranjat? "Mental n-am fost pregătiţi! Ne-am distrus singuri jocul. Nu înţeleg cum de am putut fi atît de naivi şi să primim două goluri copilăreşti pe contraatac". O naivitate inexplicabilă şi pentru Gary Lineker: "Au fost ca nişte amatori".

În zona VIP, un om radia de fericire. La final, a coborît pe gazon, cu fularul monegasc la gît. "Ne pare rău că i-am stricat seara lui Arsene". Era Prinţul Albert. Avea 28 de ani în 1987, cînd Wenger devenea antrenorul lui Monaco.

Giroud, nota 2 în L'Equipe: "Coşmar"
Şase şuturi la poartă a avut Olivier Giroud miercuri. Zero cadrate! În minutul 57, vîrful lui Arsenal (11 goluri în 20 de meciuri în actuala stagiune) a rămas singur în faţa porţii goale (goalkeeperul era întins pe gazon după ce respinsese şutul lui Alexis), perpendicular, la 7 metri de ţintă. A tras la 4 metri peste! "Va fi primul fotbalist cu minus în loc de notă la L'Equipe", a comentat maliţios Tom Williams, corespondentul AFP la Londra. Atacantul francez a primit nota 2 (de la 1 la 10): "Coşmar".

0 goluri a primit Monaco acasă în acest sezon de Ligă (două, în total); a marcat 7

"Fotbalul este o artă. Trebuie să ştii cum să ataci şi cum să te aperi. Cu excepţia mea, nimeni nu se gîndea că acest rezultat e posibil" (Leonardo Jardim, antrenor Monaco)

"Putem să marcăm peste trei goluri la Monte Carlo. Vrem să-i lovim dur în propria lor casă! Ce ne trebuie ca să ne calificăm? Curaj!" (Per Mertesacker, căpitan Arsenal)

"Monaco e robustă în apărare şi are viteza luminii pe contraatac. Oxlade ne-a dat iluzia comeback-ului, dar «pumnul» din prelungiri l-a trimis valvîrtej pe Wenger la vestiare" (Martin Keown, fost stoper al lui Arsenal)

"Aceasta a fost cea mai jalnică prestaţie a lui Wenger în Europa. Arsenal s-a prăbuşit complet" (Jamie Redknapp, fost internaţional englez)

ARSENAL - MONACO 1-3
(Oxlade 90+1 - Kondogbia 38, Berbatov 53, Carrasco 90+3)

ARSENAL: Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Coquelin (68 Oxlade), Cazorla (81 Rosicky) - Welbeck, Ozil, Alexis - Giroud (60 Walcott). Antrenor: A. Wenger

MONACO: Subasici - A. Toure, Wallace, Abdennour, Echiejile - Fabinho, Kondogbia - Dirar (82 Kurzawa), Moutinho, Martial (84 B. Silva) - Berbatov (75 Carrasco). Antrenor: L. Jardim

A arbitrat Deniz Aytekin (Germania)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.