Clujeanul Cătălin Rotariu este singurul sportiv accidentat în cursul competiţiei ce a însemnat pe jumătate urcare în fugă în pantă cu echipamentul în spinare şi jumătate coborîre în trick-uri executate pe schiuri sau placă, pe un versant semisălbatic.
Roto a fost transportat iniţial la spitalul din Petroşani, unde medicii i-au pus şoldul dislocat la loc. Apoi a fost dus în oraşul său, unde se află şi acum în spital, imobilizat, dar speră ca de vineri să fie lăsat acasă.
"Din fericire, nu este nevoie de operaţie, dar trebuie să stau la pat minimum două săptămîni. După care va urma o perioadă de recuperare, de cîteva luni", a declarat telefonic Rotariu pentru Gazeta Sporturilor. Cătălin, care are 31 de ani, spune că nu a mai păţit niciodată aşa ceva.
"M-am mai accidentat la un concurs în Statele Unite, dar atunci mi-am fisurat meniscul", povesteşte el. Fără să se considere sportiv profesionist, Roto practică schi freeride şi downhill bike (coborîre cu bicicleta pe teren greu) şi joacă săptămînal fotbal şi volei.
De pe muntele Oslea, Roto a fost coborît cu achia, targa-sanie special amenajată pentru răniţii de pe creste. "A durat două ore şi ceva, dar mi s-a părut că a trecut o veşnicie. Băieţii de la Salvamont nu aveau încotro însă decît să aibă răbdare şi să mă coboare încet. M-a durut rău la început, acum nu mă mai doare. M-am dus prea tare pe acea bucată, deşi ştiam care sînt riscurile", spune clujeanul.
Întrebat dacă s-a speriat suficient de tare încît să se lase de sporturi extreme, Rotariu a răspuns că nici nu-i trece prin cap. "La anul am de gînd să cîştig competiţia de la Oslea", a încheiat el.
110 sportivi, înscrişi la 6 categorii, au luat parte în ultima zi de iarnă calendaristică la competiţia din judeţul Hunedoara
{{text}}