Cupa Romaniei

Era să devină stelist, acum îi sperie! » Filipe Teixeira e principalul pericol pentru Steaua în semifinalele Cupei

Teixeira a jucat de 7 ori împotriva Stelei, reușind un gol

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dorit de roş-albaştri în pauza de iarnă, Teixeira a rămas la Ploieşti, a dus-o pe Petrolul la 5 puncte de locul 1, iar azi e văzut de roş-albaştri drept principalul pericol.

Steliştii vor întîlni în această seară fotbalistul pe care l-au vrut cel mai mult în perioada de transferuri. În urmă cu o lună de zile, după plecarea lui Lucian Sînmărtean, conducerea clubului din Ghencea a încercat să-l aducă pe Filipe Teixeira de la Petrolul, fotbalistul care se află în ultimele 6 luni de contract cu gruparea prahoveană. Mutarea nu s-a mai realizat din cauza pretenţiilor salariale prea mari ale portughezului de 34 de ani.

Astfel, Teixeira a rămas să-şi ducă la final angajamentul cu ploieştenii, iar evoluţiile sale au fost la fel de bune ca în turul sezonului. Mijlocaşul ofensiv i-a adus clubului din Ploieşti 6 puncte în primele două etape, cu Braşov şi cu Botoşani, cînd prahovenii s-au impus cu 1-0 în ambele partide, golurile fiind marcate de Filipe.

Împotriva braşovenilor a înscris cu un şut plasat de la 30 de metri, iar etapa trecută, la Botoşani, a executat o lovitură de la 11 metri. În urma acestor rezultate, profitînd şi de faptul că Steaua a luat un singur punct în meciurile cu Rapid şi cu CS U Craiova, Petrolul s-a apropiat la 5 puncte de roş-albaştri.

Astă-seară, Teixeira e principalul pericol pentru poarta Stelei, mai ales că Petrolul l-a pierdut în această iarnă pe Juan Albin, iar Toto Tamuz este accidentat.

Pretenţii uriaşe
Teixeira n-a ajuns în Ghencea în iarnă din cauza salariului pe care l-a cerut la negocierile cu cei din conducerea clubului. Mijlocaşul portughez a solicitat o leafă anuală de 400.000 de euro pentru a semna cu Steaua.

În schimb, roş-albaştrii i-au propus acelaşi salariu pe care-l are la Ploieşti, 280.000 de euro pe sezon. De asemenea, steliştii i-ar fi plătit şi restanţele pe care Petrolul le are la el, aproximativ 60.000 de euro.

7 goluri şi 8 pase decisive a reuşit Teixeira în acest sezon, în cele 22 de partide bifate

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.