Liga 1

Neputinţă, blocaj sau suficienţă în Ghencea? 8 puncte nevralgice arătate de Steaua 2015

Articol de Alin Grigore  —  miercuri, 01 aprilie 2015

Pînă a rezolva situaţia brandului şi a emblemei, Steaua trebuie să-şi rezolve alte probleme esenţiale.


Formaţia lui Costel Gâlcă a început bine acest an, cu o victorie categorică în semifinala cu Astra din Cupa Ligii, 3-0. Însă din 18 februarie, Steaua nu a mai reuşit să cîştige deşi a mai jucat 3 meciuri oficiale.

Ultima oară cînd s-a mai întîmplat aşa a fost în finalul mandatulului lui Reghecampf, dar atunci echipa era deja campioană (atunci au fost 4 meciuri fără victorie stelistă). Iată o listă cu problemele care s-au lipit de roş-albaştri de la startul acestui retur de campionat:

1. Jucători cu o situaţie contractuală incertă
Acest ping-pong cu Andrei Prepeliţă şi Arlauskis, îndepărtaţi şi apoi reprimiţi la echipă, a avariat moralul jucătorilor şi a scos în evidenţă slăbiciunile pe care Gâlcă le are în faţa lui Gigi Becali.

2. Blocaj psihic
Jucătorii Stelei n-au reuşit să marcheze în ultimele trei meciuri decît un gol şi acesta a fost înscris în ultima fază a meciului de aseară cu Petrolul.
La ambii atacanţi se pare că e o problemă mai mult de ordin psihic pe care Gâlcă trebuie să o rezolve. Pentru că Rusescu a dovedit în trecut că e golgeter, iar Ţucudean a debutat bine la Steaua în amicale şi în oficiale, dar apoi a clacat repede.

3. Lateralele
Fundaşii laterali nu mai urcă deloc pentru a crea superioritate. Singurul care mai făcea acest lucru era fundaşul stînga Iasmin Latovlevici, însă el a fost scos din lot de Costel Gâlcă încă de la începutul returului pe motiv că echipa are mai multe soluţii pe acel post.

4. Eşecul Teixeira
Bourceanu, Prepeliţă, Breeveld, Filip şi Neagu sînt toţi mijlocaşi centrali defensivi. Fotbalişti care nu pot veni cu acea pasă decisivă, aşa cum reuşea Lucian Sînmărtean cînd era folosit pe acest post. După fiecare joc se observă tot mai mult lipsa unul jucător care să scoată un om sau mai mulţi din joc şi să dea o pasă perfectă, iar Teixeira probabil că ar fi fost o soluţie perfectă în centrul Stelei.

5. Baloanele pe sus
Ambele goluri pe care Steaua le-a luat în ultimele trei jocuri au fost marcate din faze aeriene. La golul lui Gecov, din meciul cu Rapid, fotbalistul giuleştenilor a primit o minge pe sus, a preluat dintre Papp şi Filip şi a înscris. Şi golul din meciul cu Petrolul a fost primit după o lovitură liberă care l-a găsit bine pe Tchite. Acesta a scăpat din marcajul lui Rîpă şi l-a învins pe Arlauskis.

6. E greu fără galerie
Concomitent cu decizia suporterilor de a nu mai veni la stadion pentru a o încuraja pe Steaua, echipa a început şi ea perioada slabă. Neputinţa şefilor Stelei de a ieşi în faţă şi a reuşi să-i convingă pe ultraşi să revină alături de echipă s-a transmis şi pe teren.

7. Antrenor sub presiune
Cel puţin în România, atunci cînd o echipă are o serie de rezultate negative s-a apelat la celebrul "şoc la echipă" pentru ca jucătorii să remonteze. În dese rînduri, cel sacrificat este antrenorul, iar acelaşi lucru s-ar putea întîmpla şi cu Costel Gâlcă, ameninţat în culise de umbra lui Reghecampf.

8. Steaua, spune tu, unde este liderul?
Steaua pare că are nevoie acum, mai mult ca niciodată, de un fotbalist care să electrizeze vestiarul. Tănase nu reuşeşte deloc să aducă aminte de Mirel Rădoi, de exemplu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.