Atletism

UPDATE Două medalii de bronz pentru România la CE » Florentina Marincu la săritura în lungime, Marian Oprea la triplusalt

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 07 martie 2015

Florentina Marincu a cucerit medalia de bronz în proba de săritură în lungime, iar Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4, la Campionatele Europene de sală de la Praga.
UPDATE 21:10 / Marian Oprea a adus a doua medalie de bronz României la Campionatele Europene de sală de la Praga. Atletul  român a cucerit medalia de bronz la triplusalt.

Marian Oprea a debutat în finală cu o săritură de 16,74 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului, îmbunătăţită din a doua încercare la 16,91 metri, pentru ca următoarele sărituri reuşite să măsoare 16,80 şi 16,73 metri.

Medalia de aur a probei a fost cîştigată de portughezul Nelson Evora (17,21 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului), iar cea de argint de Pablo Torrijos (17,04 , nou record naţional al Spaniei).

***

Cea mai bună săritură a Florentinei Marincu a măsurat 6,79 metri, performanţă cu care a cucerit medalia de bronz a probei, după încercări la 6,59 metri, 6,60 metri, 6,70 metri, şi două ratări.

La rîndul său, Alina Rotaru a avut cea mai bună performanţă de 6,74 metri, celelalte încercări măsurând 6,50 metri, 6,53 metri şi 6,69 metri. Ea s-a clasat pe locul 4.

Proba a fost cîştigată de Ivana Spanovici (6,98 metri, nou record naţional al Serbiei), urmată pe podium de Taroum Moguenara (Germania, 6,83 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului).

"Sînt extraordinar de fericită! Am început să plîng cînd am fost sigură de medalie. Ca şi mama în faţa televizorului, ca şi domnul profesor. Am crezut în forţele mele îi credeam că am să iau o medalie! Mulţumesc tuturor celor de acasă care m-au încurajat, îi iubesc pe toţi, mai ales pe mama! Concurenţa cu Alina m-a motivat.

Ştiam că o să mă bat cu ea şi aşa a fost! Astăzi am fost eu mai bună! A fost o atmosferă extraordinară în sală! După Naţionalele de juniori I, unde am făcut un concurs foarte bun, am fost foarte motivată! Am ştiut că pot să iau o medalie", a declarat Florentina Marincu, conform site-ului oficial al FR Atletism.

Ultima medalie obţinută de România la CE de sală a fost la ediţia din 2011 (Paris), bronz, prin Marian Oprea, la triplusalt (17,62 metri).

Sursă: Mediafax

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.