Steaua încă nu a primit o hotărîre definitorie în ceea ce priveşte "marca Steaua", însă apar tot mai multe poveşti despre cum a intrat în fotbal Gigi Becali.
Una dintre ele este spusă de Alin Savu, fostul baschetbalist, care în urmă cu 17 ani era la CS Steaua şi spune că a fost martor cînd clubul de fotbal s-a desprins de Armată.
"Au trecut deja 17 ani, detaliile nu mai au importanţă. La vremea respectivă, comandatul clubului era Cristian Gaţu, care îi luase locul lui Cornel Oţelea, iar şeful secţiei de fotbal era Marcel Puşcaş. Din disputa de orgolii dintre cei doi doi, vis-a-vis de modalitatea de privatizare a echipei de fotbal, cerută în mod expres de către FRF si UEFA, a rezultat o măsură absolut pripită ale cărei urmări se văd şi astăzi.
Gaţu, care este un munte de orgoliu, nu a acceptat sugestiile lui Marcel Puşcaş, care concepea altfel transformarea clubului. Drept urmare, Puşcas a fost schimbat din funcţia de şef al secţiei de fotbal, iar Gaţu a organizat o aşa zisă Adunare a Acţionarilor şi a înfiinţat Asociaţia Sportivă Fotbal Club Steaua cu un Consiliu de Administraţie şi cu vreo 80 de membri fondatori, fiecare cu o contribuţie modică", a povestit Alin Savu la Sport Total FM.
După această decizie Steaua a ajuns în mîinile lui Viorel Păunescu, iar Victor Piţurcă a fost desemnat antrenorul roş-albaştrilor.
"Preşedintele CA a fost ales domnul Viorel Păunescu, iar fără o bază materială, în mai puţin de un an, Piţurcă fiind antrenor, Steaua s-a văzut în situaţia de a nu mai face faţă cheltuielilor minime de care era nevoie. Deşi, în urma celor trei participări în Liga Campionilor exista un fond de bani primiţi de la UEFA, dar se terminase, pentru că nimeni nu alimenta bugetul echipei de fotbal.
Prin urmare, la un moment dat, Victor Piţurcă l-a adus pe Gigi Becali, prieteni fiind, pe post de salvator, care a venit cu traista de bani. Aşa s-a infiltrat Becali, un necunoscut pînă la data respectivă. Echipa a plecat strîmb încă de pe vremea aceea.
Noua asociaţie sportivă, FC Steaua, a preluat toate activele echipei de fotbal, inclusiv jucătorii, fără nici un ban, printr-un proces verbal sau o înţelegere care a fost semnată, la ora aceea, şi de Radu Vasile, primul ministru de atunci. Toată disputa de astăzi pleacă de acea construcţie strîmbă din urmă cu 17 ani", a încheiat fostul baschetbalist.
{{text}}