Campionate

Atac dur înainte de finala Cupei Spaniei: "Cluburi ca Barcelona şi Athletic Bilbao n-ar trebui să joace în această competiţie!"

FOTO:Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 09 March 2015

Esperanza Aguirre, una dintre cele mai importante femei din politica spaniolă şi candidată pentru primăria oraşului Madrid, a declarat că se opune organizării finalei Cupei Regelui Spaniei, dintre Barcelona şi Athletic Bilbao, pe stadionul "Santiago Bernabeu".

Aguirre a publicat un articol în ziarul El Mundo, în care critică dorinţa celor două cluburi de a juca finala Cupei Regelui Spaniei în Madrid. Aceasta şi-a argumentat opinia spunînd că suporterii celor două echipe, catalanii şi bascii, au criticat mereu administraţia Spaniei.

"Trofeul care i se înmînează capitanului are inscripţia «Campionatul Spaniei», iar dedesubt scrie «Cupa Majestăţii Sale Regele Spaniei» şi reprezintă naţiunea spaniolă.

Un sportiv sau un club poate să nu aprecieze Campionatul Spaniei, dar în acest caz nu trebuie să participe. Cel care dispreţuieşte naţiunea spaniolă, adică pe cetăţenii care fac parte din naţiune, nu ar trebui să participe într-o competiţie în care este felicitat de spanioli şi a cărui trofeu este din partea Regelui.

Astfel de echipe ar trebui să se abţină de la a participa în competiţiei. Mai ales, cluburi precum Barcelona sau Athletic Bilbao, ale căror suporteri au profitat de solemnitatea imnului pentru a-şi manifesta ura faţă de restul cetăţenilor spanioli.

Aceste două echipe se vor întîlni din nou în finală şi fanii vor profita pentru a-şi arata ura faţa de ceilalţi, fluierînd imnul şi rîzînd de Majestatea Sa Regele.

Regele şi Imnul îi reprezintă pe toţi spaniolii şi noi nu trebuie să suportăm dispreţul nimănui", a scris Esperanza Aguirre.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.