Nationala

Alexandru Măţel s-a impus rapid la Dinamo Zagreb şi a fost deja convocat la naţională: "M-a luat prin surprindere!"

Alexandru Matel

Articol de Marius Mărgărit  —  marţi, 10 martie 2015

După mai bine de un an, de la amicalul cu Argentina, Măţel revine în atenţia "naţionalei"


Alexandru Măţel a aflat abia ieri dimineaţă, cînd s-a trezit, că se află pe lista convocaţilor de principiu pentru partida cu Insulele Feroe, din preliminariile CE 2016, programată pe 29 martie, la Ploieşti. "A fost o surpriză mare. Îmi doream, dar nu mă aşteptam să revin în atenţia echipei naţionale aşa curînd", a recunoscut fundaşul dreapta.

Măţel S-a acomodat repede la Dinamo Zagreb, liderul detaşat din Croaţia: "Am debutat chiar mai repede decît îmi închipuiam. Nu eram la punct cu pregătirea, dar ambii fundaşi stînga erau accidentaţi, aşa că am jucat eu acolo vreo 4 partide. Mi-a prins bine, am învăţat şi postul acela. Acum am revenit la locul meu, pe dreapta, iar în ultima etapă am şi centrat pentru primul gol, împotriva celor de la NK Zagreb".

Proaspăt tătic, Alex îşi împarte timpul între şedinţele de pregătire şi sesiunile video pe Skype cu soţia lui şi fiul lor, născut pe 15 februarie.


"Abia aştept să revin la lot. Ar fi un an de senzaţie, să cîştig şi primul meu titlu din carieră şi să ne şi calificăm pentru Euro de la anul!"
Alex Măţel, fundaş Dinamo Zagreb

Convocările de principiu pentru meciul cu Feroe
Portari: Tătăruşanu (Fiorentina), Pantilimon (Sunderland)
Fundaşi: Chiricheş (Tottenham), Gardoş (Southampton), Dr. Grigore (Toulouse), Moţi (Ludogoreţ), Măţel (Dinamo Zagreb), Raţ (PAOK)
Mijlocaşi: Sînmărtean (Al Ittihad), Torje (Konyaspor), Maxim (VfB Stuttgart), Bicfalvi (Volin Luţk)
Atacanţi: Marica (Konyaspor), Keşeru (Al Gharafa), Fl. Andone (Cordoba)
* Pe 20 martie, Iordănescu va anunţa lista finală a stranierilor.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.