Liga 1

VIDEO Nicolo e pe mînă cu Steaua! CSMS Iaşi a învins Petrolul, 2-0, iar Napoli a mai împins un pic titlul în Ghencea

FOTO: sportpictures.eu

Articol de Ionel Luţan  —  marţi, 10 martie 2015

Antrenorul italian a transformat trupa din Copou într-o echipă chiar bună: are 3 victorii în 2015 şi golaveraj 6-0


Petrolul e o dovadă că fotbalul chinuit aduce uneori puncte, dar e exclus ca jocul economicos şi norocul să te ajute în fiecare weekend. 1-0 cu FC Braşov, 1-0 la Botoşani şi 1-1 cu Steaua nu arată rău, numai că rezultatele pozitive au ascuns problemele reale ale "lupilor".

Click aici pentru VIDEO!

Fantoma Astafei
Puştiul Mareş nu e, măcar deocamdată, un atacant care să candideze pentru titlul de campion, Astafei alternează partide în care e util datorită vitezei şi determinării sale cu jocuri în care mişcările lui înseamnă un haos total! Ieri a apărut pe teren versiunea slabă a atacantului cu cască, acel Astafei incapabil să se orienteze printre jucătorii Iaşiului.

Teixeira e foarte bun, păcat că restul de 10 fotbalişti din echipa lui Rednic diluează impactul pe care îl are portughezul! Nici Filipe nu poate juca singur, deşi încearcă în majoritatea timpului să se descurce. Echipa s-a obişnuit şi ea să aştepte comodă sclipiri ale fostului jucător de la PSG.

Senzaţionalul Ciucur
Mai sclipesc şi "Teixeira" ai adversarilor! Alex Ciucur este un asemenea fotbalist. Unul dintre cei mai tehnici şi mai spectaculoşi atacanţi laterali din campionat, el a mai oferit şi la Pandurii semne despre un talent în stare să producă faza în general improbabile pentru liga din România.

Se simte mai bine şi e mai constant la Iaşi. Ciucur l-a bătut pe Hagi acasă la el în prima etapă din 2015, un 3-0 contra Viitorului, şi a mai inventat un gol şi la Ploieşti. Ajutat de Onduku, micuţul atacant pe care Ionuţ Chirilă se jura că-l vrea Wenger la Arsenal. Africanul a pasat pe culoar şi Ciucur a finalizat cu o acţiune preluată din Bale& Ronaldo, maeştrii contraatacului.

Napoli a mai "ghicit" o dată
Iaşiul s-a retras şi a acceptat dominarea, una condusă după singura idee existentă printre prahoveni, "poate o reuşi iar Teixeira ceva!". Trupa pe care Nicolo Napoli a transformat-o, greu de explicat!, dintr-una fără speranţă într-o formaţie organizată perfect şi cu o eficienţă formidabilă.

Teixeira a scos din pălărie două execuţii, una deviată de Grahovac în bară cu vîrfurile degetelor, dar a marcat alt vorbitor de portugheză, brazilianul Braga. De la oaspeţi! Sud-americanul a înscris la numai 7 minute de cînd Napoli îl trimisese pe teren, încă o inspiraţie a italianului!

Iaşiul e la limita liniei retrogradării, cu şanse bune de salvare. Petrolul a coborît la 8 puncte în spatele Stelei, nu-i rămîne decît să se gîndească la insolvenţă mai mult decît la titlu.


"Să nu ne «frece» pe noi grija de Steaua! Noi să luptăm ca să ne consolidăm locul al doilea! Dacă ne prezentăm la fel ca împotriva Iaşiului, n-o să batem nici Rapidul în etapa viitoare"
Mircea Rednic, antrenor Petrolul

"Avem probleme în atac, Mareş e un jucător tînăr, lipsit de experienţă. Noi nici n-am pus probleme azi, în afară de bara lui Teixeira"
Mircea Rednic, antrenor Petrolul

"Nici nu avem timp să ne bucurăm, fiindcă rămînem într-o situaţie grea. Victoria asta a fost mai mult o gură de oxigen, mai avem mult de tras ca să ne salvăm"
Florin Prunea, preşedinte CSMS Iaşi

"Victoria asta ridică moralul echipei, ne face să sperăm că ne putem salva. Sînt fericit pentru băieţi, au muncit enorm, e meritul lor"
Nicolo Napoli, antrenor CSMS Iaşi




Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.