Liga 1

Numele Stelei creează divergenţe între membrii CNA: "Nu există o astfel de decizie"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 12 martie 2015

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a emis mai multor televiziuni şi instituţii de presă înştiinţări prin care le anunţă că nu mai au dreptul de a pronunţa numele echipei Steaua.
Primul joc în care această decizie a fost pusă în aplicare a fost la partida de ieri din a doua manşă a semifinalei Cupei Ligii dintre Astra şi Steaua, scor 2-0, cînd comentatorii Digisport au folosit pe parcursul întregii transmisii denumirea de "FC Steaua SA".

Interesant este că o asemenea decizie nu a fost luată niciodată, conform spuselor lui Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA. Acesta afirmă că preşedintele Consiliului, Laura Georgescu, a notificat televiziunile fără a aduce acest subiect în discuţie în timpul unei şedinţe.

"Nu există o astfel de decizie. Şi eu, şi colegii mei am rămas surprinşi cînd am citit informaţiile din presă. Cu claritate subliniez că nu este vorba de o decizie CNA. Nu am avut niciodată pe ordinea de zi acest subiect. Fără ştirea noastră, doamna Laura Georgescu, după ce a avut o corespondenţă cu mai mulţi petiţionari care au ridicat această problemă, a notificat televiziunile, folosind semnătura şi antetul CNA", a explicat Jucan pentru Ziare.com.

Totodată, Valentin-Alexandru Jucan a anunţat televiziunile că notificarea trimisă de preşedintele CNA nu trebuie luată în seamă.

"Nu este treaba noastră, nu putem să facem politica editorială a televiziunilor. Ceea ce a făcut Laura Georgescu este ingerinţă (n.r. amestec nedorit, nejustificat în viaţa unei persoane sau a unui stat) în audiovizual. Singurele decizii care trebuie luate în seama sînt cele care au 6 voturi pentru în plen. Televiziunile nu riscă nimic", a precizat Jucan.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.