Auto

Campionul a recidivat » Lewis Hamilton a cîştigat prima etapă a sezonului de Formula 1 din Australia! Doar 11 piloţi au terminat cursa

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 15 martie 2015

Britanicul de la Mercedes, Lewis Hamilton, campion mondial en titre, a cîştigat Marele Premiu al Australiei, prima etapă a sezonului de Formula 1, el fiind urmat de colegul său, germanul Nico Rosberg, şi de un alt german, Sebastian Vettel, de la Ferrari.

Pe locul 4 s-a clasat brazilianul Felipe Massa de la Williams, iar conaţionalul său, Felipe Nasr, de la Sauber, debutant în Marele Circ, a fost al cincilea.

Australianul Daniel Ricciardo (Red Bull) a trecut linia de sosire pe locul şase, înaintea germanului Nico Hulkenberg (Force India), clasat al şaptelea.

Pe locurile 8-10 s-au situat suedezul Marcus Ericsson (Sauber), spaniolul Carlos Sainz jr. (Toro Rosso), de asemenea debutant, şi mexicanul Sergio Perez (Force India).

Britanicul Jenson Button (McLaren-Honda) a fost ultimul pilot care a terminat MP al Australiei, o cursă ce s-a desfăşurat cu numai cu 17 piloţi pe grilă. Echipa Manor nu a putut lua startul pe circuitul din Albert Park, în timp ce finlandezul Valtteri Bottas (Williams) a acuzat dureri la spate şi a fost spitalizat ieri.

La finalul cursei a fost un moment amuzant cu Lewis Hamilton şi Arnold Schwarzenegger în prim plan. Al doilea i-a intervievat pe podium pe cei 3 piloţi, iar pe cîştigător l-a pus să repete o replică prin care Arnold s-a remarcat în filmul Terminator.  "I'll be back", a fost mesajul lui Hamilton pentru rivali.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.