Hochei

Finala neaşteptată » Steaua şi CSM Dunărea Galaţi se vor lupta pentru titlul de campioană în acest sezon

"Brașoveanul" Richard Filip în duel cu "gălățeanul" Ede Mihaly

Articol de Roxana Fleşeru  —  miercuri, 18 martie 2015

Gălăţenii au trecut în semifinale surprinzător de campioana en titre, Corona Braşov, iar bucureştenii de cei de la Progym Gheorghieni. Primul meci al ultimului act are loc mîine.

După mulţi ani în care polul hocheiului a fost în Ardeal, echipele de acolo disputîndu-şi titlul naţional, în 2015 s-a produs schimbarea. Steaua Bucureşti şi Dunărea Galaţi se vor lupta pentru trofeu anul acesta. Echipa din Bucureşti, care joacă meciurile de acasă şi se antrenează la Cîrţa, s-a impus în meciul decisiv, care s-a disputat luni la Galaţi, în faţa celor de la Progym Gheorghieni cu 3-2.

Ros-albaştrii, care au în palmares 40 de titluri, revin în lupta pentru cupa destinată campionilor după o pauză de cinci ani. În 2010 ei au fost învinşi de HC Miercurea Ciuc, iar ultimul titlu l-au cucerit în 2006, cînd i-au învins ei pe harghiteni.

Pentru CSM Dunărea Galaţi prezenţa în finala Campionatului Naţional este o premieră. Ei au trecut în semifinale de ASC Corona Braşov cu scorul general de 3-2, învingîndu-i, luni seară, în meciul decisiv pe campionii en titre cu 3-2.

Golul victoriei a fost înscris de Szabolcs Szocs cu doar 29 de secunde înainte de finalul meciului şi cu doar 14 după ce fuseseră egalaţi la 2. Echipa Galaţiului are în componenţă doi veterani, pe Radu Viorel şi Cătălin Geru, ambii 45 de ani, şi un nucleu de jucători care au cîştigat campionate cu HC Miercurea Ciuc, plus patru stranieri, care vin din Ucraina.

Finala se joacă după sistemul "cel mai bun din şapte", iar primul meci are loc azi, de la ora 16:30.

Televizare:  CSM Dunărea Galaţi-Steaua Bucureşti, ora 16:30, în direct pe DigiSport 2

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.