Liga 2

Fotbalul mic oferă nonstop poveşti inedite » În liga a patra se dă primă o prăjitură! :D

Manuel Costache

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Vicele" AJF Suceava şi preşedinte al Bucovinei Rădăuţi (L3) a fost condamnat la 5 ani cu executare în dosarul vameşilor care adunau mită de mii de euro într-o găleată la Vama Siret. Fotbaliştii Jiului (L4) au primit drept primă de joc cîte o prăjitură.

BUCOVINA RĂDĂUŢI (L3): 5 ani pentru "Ceapa ta de drac!"

Manuel Costache, al doilea om din fotbalul sucevean, a fost condamnat, miercuri, la 5 ani de închisoare: e personaj principal în interceptările din dosarul "Mită la Vama Siret".

Traseul vameşului sucevean e spectaculos. În februarie 2011, autorităţile arestau peste 60 de poliţişti şi agenţi ai punctului de trecere a frontierei Siret. Motivul, interceptări şi dovezi că aceştia luau mită de mii de euro zilnic, pe care o strîngeau într-o găleată şi o împărţeau la finalul zilei!

Unul dintre personajele principale era Manuel Costache. Bărbatul, poliţist de frontieră, a fost eroul unei înregistrări incredibile:

Costache: Băi, omule... Deci, mie... Mi-ai pus... Cît ai pus aici?
Interlocutor: 40.

Costache: Ei! Pu…Pui 70! Dă-ncoa! Hai! Mai pune 50!
Interlocutor: Şefu'! 50...

Costache: (întinde mîna dreaptă în care are o bancnotă ce pare a fi de 50 de euro). Dă-ncoace paşaportul! Mai pui 50 că-ţi tai capu’, dacă nu!
Interlocutor: Nu, nu, şefu'! Apăi, lasă-mă oleacă!

Costache: Ceapa ta de drac!
...
Interlocutor: Altă dată ies mai ieftin oleacă!

"Trăiesc pentru fotbal"
După 3 luni, bărbatul a fost eliberat din arest, fiind trimis însă în judecată. Între timp, formaţia la care era preşedinte, Bucovina Frătăuţii Noi, a promovat în Liga a 3-a (2012). Cea mai nordică echipă din fotbalul românesc, eroină a unui reportaj spumos în Gazeta Sporturilor! Costache a mutat-o la oraş, în Rădăuţi, şi a rezistat cu ea în "C" pînă acum, cînd ocupă locul 9 în Seria C1.

Apoi, chiar anul trecut, a devenit vicepreşedinte AJF Suceava.

"Eu nu trăiesc din fotbal, eu trăiesc pentru fotbal", spunea cel poreclit "Manu" în martie 2014, citat de gazetasv.ro. Acum, are de ispăşit o pedeapsă de 5 ani cu executare. Iar clubul şi AJF-ul caută noi conducători!

66 de persoane au primit pedepse de 5 ani cu executare ori 2 ani cu suspendare în megadosarul "Vama Siret"

JIUL PETROŞANI (L4): Prima e o prăjitură

Clubul din Valea Jiului şi-a răsplătit original fotbaliştii pentru un egal cu Minerul Uricani, 1-1.

Fostă cîştigătoare a Cupei României (1974) şi vicecampioană a României în 1925, Jiul Petroşani se zbate în "judeţ". Clubul, decăzut după plecarea lui Alin Simota, condamnat de două ori şi aflat în închisoare încă din luna septembrie 2014, traversează o perioadă neagră, iar fotbaliştii joacă pe gratis.

Însă conducerea le-a pregătit o surpriză după un 1-1 cu Minerul Uricani, în campionatul judeţean.

"Noi am fost bucuroşi că ni s-a dat, în sfîrşit, drumul la apă la stadion. Nu am jucat pe bani, ci pe apă caldă! În plus, după meci, managerul Marin Tudorache i-a scos la o prăjitură pe jucători", a spus antrenorul Sorin Ghiţan pentru mesagerulhunedorean.ro. Jiul e pe locul 7 în L4 Hunedoara.

96 de ani de istorie are Jiul Petroşani, club fondat în 1919: a jucat 41 de sezoane în Liga 1, ocupînd locul 14 într-un clasament al punctelor all-time

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.