Tenis

Ăsta e argumentul cel mai important! » De ce Simona Halep o va bate pe Jelena Jankovici

foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 22 martie 2015

Simona Halep dispută în această seară, de la 20:00, liveTEXT pe GSP.RO, finala de la Indian Wells împotriva sîrboaicei Jelena Jankovici, iar românca îşi poate trece în palmares cel mai important trofeu al carierei.

A treia jucătoare a lumii este favorită cu Jankovici, iar argumentele care o indică pe Halep ca posibilă cîştigătoare sînt  legate şi de performanţele din finalele WTA.

Pînă acum, Simona a cîştigat nu mai puţin de 10 turnee în circuit şi a pierdut 6 finale, dar este extraordinară atunci cînd evoluează împotriva unor jucătoare mai slab clasate în ultimul act.

Simona a pierdut doar cu Maria Şarapova în ultimii ani atunci cînd era clasată mai bine decît adversara. Dar rusoaica a fost într-o situaţie specială anul trecut, mai ales că venea după mai multe accidentări şi a durat mai mult pînă să revină în topul clasamentului, adică pe 2 WTA după Roland Garros. A mai pierdut doar în 2011 o astfel de finală, dar progresul lui Halep de atunci este fantastic, acea partidă neavînd o importanţă prea mare.

Finalele pierdute de Simona Halep

Iveta Benesova, acum Melzer (67 WTA) - Halep (144)
Alberta Brianti (94 WTA) - Halep (65)
Agnieszka Radwanska (3 WTA) - Halep (49)
Maria Şarapova (9 WTA) - Halep (5)
Maria Şarapova (8 WTA) - Halep (4)
Serena Williams (1 WTA) - Halep (4)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.