Tenis

Povestea primei adversare a Simonei Halep de la Miami » S-a retras la 21 de ani pentru că nu mai avea motivaţie! :S

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 26 March 2015

Simona Halep o va întîlni în turul doi la Miami pe Nicole Vaidisova, jucătoare care a revenit în circuit după 4 ani de pauză.

La numai 15 ani, adversara Simonei deja cîştiga primele trofee WTA şi urca între primele 100 de jucătoare ale lumii. A mai avut nevoie de două sezoane pentru a urca în top 10, iar pe 14 mai 2007 atingea cea mai înaltă treaptă a careirei, locul 7 WTA.

La 18 ani s-a logodit cu cu Radek Stepanek, un tenisman cu 11 ani mai în vîrstă, iar jocul ei a început să scîrţie. Dacă pînă atunci era o obişnuită a fazelor superioare ale turneelor de Mare Şlem, jucătoarea din Cehia a început să aibă dificultăţi în a mai trece de primele tururi la turnee minore.

Peste numai 3 ani, Vaidisova a decis să se retragă, anunţînd că nu mai suportă tenisul şi că nu mai are motivaţie. La scurt timp după anunţ, aceasta s-a căsătorit cu Stepanek, însă căsnicia lor s-a sfîrşit în vara lui 2013.

După 4 ani şi jumătate de absenţă, Vaidisova a revenit în tenis. A început cu turnee mici, de nivel ITF, iar la începutul lui martie a obţinut şi prima calificare pe tabloul principal la un turneu ATP, Monterrey. Jucătoarea de 25 de ani a primit un wild-card din partea organizatorilor turneului de la Miami.

6 titluri WTA are Vaidisova în palmares


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.