Investigatie

Să decidă Primăria! » Curtea de Apel a respins plîngerile a concernelor Astaldi şi Strabag

Macheta Strabag

Articol de Marius Mărgărit  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cîştigătoarea licitaţiei pentru construcţia noii Săli Polivalente din Bucureşti ar trebui anunţată curînd, Strabag avînd avantajul că a ieşit mai bine la ultimul calcul al eficienţei termice.

Vineri, Curtea de Apel a dat verdictul în disputa dintre Astaldi şi Strabag, cele două consorţii care se "bat" pentru a prelua construcţia noii Săli Polivalente a Capitalei. Instanţa a respins ambele plîngeri ca nefondate, hotărîrea fiind definitivă.

În aceste condiţii, practic s-a revenit la ultima rezoluţie a unei alte instanţe, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, care decisese că ambele proiecte sînt eligibile, urmînd ca Primăria să desemneze cîştigătorul în urma recalculării coeficientului de eficienţă termică.

Pe 17 martie, Comisia de evaluare a Primăriei a anunţat rezultatul. Astaldi are un consum de 96,37 KW/h/metru pătrat, iar Strabag are unul mai scăzut, 86 KW/h/metru pătrat, deci mai redus. În mod firesc, urmînd rezoluţia CNSC şi verdictul expertului angajat de Primărie, firma Strabag ar putea fi desemnată drept cîştigătoare a licitaţiei.

Deocamdată însă, Primăria Capitalei nu a anunţat nimic oficial. Şi mai sînt doar doi ani pînă la Europenele de gimnastiocă, pe care noua Polivalentă ar trebui să le găzduiască.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.