EURO 2016

FOTO Au ratat Euro, dar au driblat moartea! » Trei jucători greci au fost implicaţi într-un accident mortal în drum spre aeroport

+6 Foto
Fetfatzidis, mijlocașul lui Chievo, e singurul care a jucat duminică (77 de minute) la Budapesta // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ieri dimineaţă, cei 3 internaţionali aflaţi într-un taxi ce plecase din Budapesta după meci au fost loviţi de o maşină, al cărui şofer adormise şi a decedat. Elenii au scăpat cu răni uşoare la cap şi genunchi.

Grecii nu au plecat decît cu un egal de la Budapesta, 0-0 cu Ungaria, însă pentru trei dintre aceştia mult mai periculos a fost drumul de întoarcere. Probabil că au ratat Euro 2016, avînd două puncte în 5 meciuri şi ultimul loc din grupă, dar Tachtsidis, Moras şi Fetfatzidis au fentat moartea. Au scăpat ca prin minune dintr-un teribil accident rutier, ieri dimineaţă pe autostradă!

Ultimii doi şi-au pierdut cunoştinţa în momentul impactului suferit de taxiul Mercedes în care se deplasau spre aeroport, unde trebuia să ia o cursă de Italia. Şi-au revenit însă pînă la spital, toţi alegîndu-se cu răni minore la cap şi genunchi.

"Sîntem bine", e mesajul transmis de Moras, stoperul Veronei. "Conducerea federaţiei e în permanent contact cu ei", anunţă presa greacă.

Taxiul a fost tamponat de un Subaru, al cărui şofer adormise sau leşinase, pierzînd controlul volanului. Doctorii nu l-au mai putut salva, în timp ce alţi 3 pasageri sînt internaţi în stare gravă.

"Doar pierdere de timp"
Presa greacă pare resemnată cu ratarea calificării. "Efort ineficient", a scris Novasport, ce vede Ungaria favorită la locul 3, de baraj. "Golul nu vrea să vină", a scris SportDay, completînd că "am rămas pe ultima poziţie şi ne va fi foarte greu să mai ieşim. Aproape o misiune imposibilă".

Ungurii vor locul de baraj
Maghiarii sînt realişti, recunoscînd că obiectivul lor e locul trei. "I-am scos din cărţi pe greci şi ţintim măcar să ne păstrăm poziţia. Decisiv va fi jocul din iunie cu Finlanda, pe care am bătut-o acasă. Sper să arătăm din ce în ce mai bine şi să nu ratăm atît", zice selecţionerul Pal Dardai.

79 de şuturi la poartă au trimis grecii în cele 5 meciuri jucate în grupă, marcînd un singur gol

"Sînt mulţumit, deşi nu am marcat. Am dominat, am jucat foarte bine 30 de minute în repriza a doua şi am fost aproape de victorie" (Sergio Markarian, selecţioner Grecia)

"Să privim jumătatea plină a paharului. Grecii au fost foarte tari, e clar că nu merită să fie ultimii în grupă. Era un meci care ar fi putut fi decis de un singur gol" (Daniel Toszer, mijlocaş Ungaria)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.