Tenis

Simona Halep a trecut şi de Flavia Pennetta » Reacţia italienilor: ”E ca un zid”

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Aşa au exclamat comentatorii italieni în timpul meciului din ”optimi” cu Flavia Pennetta pe care a învins-o cu 6-3, 7-5. Joi, ea se duelează în ”sferturi” cu Sloane Stephens.

Simona Halep s-a scuturat ieri de complexul Flavia Pennetta. Asta dacă ar fi existat unul. Într-un meci de o intensitate arzătoare, românca a învins-o pentru prima dată din cele patru întîlniri pe italianca în vîrstă de 33 de ani.

Într-o partidă care a început la ora 21:00, ora locală, a treia jucătoare a lumii a adunat o mulţime de elogii de la comentatorii italieni. Simona şi Flavia au jucat cu loviturile pe masă, nu s-au menajat şi de aici a ieşit o întrecere pasionantă, cu momente care au tăiat răsuflarea atît jucătoarelor, cît şi spectatorilor.

Cea care şi-a impus prima jocul a fost Halep, care a reuşit să se desprindă în game-ul al şaselea şi să nu-şi cedeze deloc serviciul pînă la finalul setului pe care l-a luat cu 6-3. "E ca un perete", "Nu vrea să rateze nici o minge, caută mereu perfecţiunea şi e extrem de orgolioasă" sînt doar cîteva dintre aprecierile pe care le-au spus în direct comentatorii italieni.

Armura româncei s-a mai fisurat un pic în setul al doilea, cînd a lăsat-o pe Flavia să se desprindă la 5-2. Enervată un pic şi de fanii româncei, Flavia a cedat iniţiativa şi a lăsat-o pe Simona să reintre în meci.

"A fost greu să revin de la 2-5, am făcut totul pe teren şi mă bucur că am cîştigat. Jocul meu e pe drumul cel bun", a spus Simona. Au urmat cinci game-uri consecutive de un nivel extrem de înalt în care Simona a făcut exact ce îi place mai mult, a fost agresivă, a deschis unghiurile şi a cîştigat cu 6-3, 7-5. Evoluţia ei i-a făcut pe italieni să încheie cu fraza: "Nu e posibil aşa ceva. Simona Halep nu e umană. E monstruoasă!".

28 de sferturi de finală a jucat Simona Halep înainte de cel de la Miami, avînd un bilanţ de 19-9

"Flavia avea avantaj asupra mea, mă învinsese de trei ori, dar eu am avut încredere că o pot învinge pentru că am cîştigat anul acesta multe meciuri grele" (Simona Halep)

ALTE ŞTIRI DESPRE SIMONA HALEP:

Alături de Federer
În timp ce Simona joacă la Miami, organizatorii turneului de la Madrid au lansat unul dintre afişele care promovează competiţia din capitala Madridului, care debutează pe 2 mai. Românca, finalistă anul trecut pe zgura de la Caja Magica, apare pe afiş alături de marele Roger Federer.

Cere respect
Simona Halep a fost din nou susţinută de o mulţime de români, care uneori nu s-au comportat aşa cum cer regulile la tenis. Aplaudau între cele două servicii, strigau în timpul punctului. De altfel, Pennetta s-a plîns arbitrului de scaun Kader Nouni. La finalul meciului, a treia jucătoare a lumii a vorbit despre aceste incidente. "Sînt minunaţi, sînt mereu alături de mine, dar trebuie să aibă mai mult respect şi pentru adversarele mele", a spus Halep.

Seria continuă
Simona Halep a obţinut ieri, în meciul cu Pennetta, a treisprezecea victorie consecutivă. Această serie a început la turneul de la Dubai, a urmat la Indian Wells şi acum continuă la Miami. O singură jucătoare a reuşit în acest an mai multe succese consecutive, Timea Bcszinsky, care a adunat la rînd 15.

În ultimii trei ani cea mai impresionantă serie îi aparţine Serenei Williams, care în 2013 a adunat 34 de partide cîştigate la rînd, începînd cu turneul de la Miami şi terminînd cu cel de la Wimbledon, timp în care a adunat cinci trofee. Într-un top all-time, Martina Navratilova e pe primul loc, cu 74 de izbînzi consecutive reuşite în 1984.

Simona Halep o va întîlni pe Sloane Stephens în sferturile de finală ale turneului de la Miami joi dimineaţă, de la ora 02:00, ora României, iar partida va putea fi văzută pe Dolcesport şi în format liveTEXT pe GSP.ro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.