Nationala

Şefii TVR au găsit soluţia! Bagă mîna în buzunarul românilor ca să transmită parţial Euro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 01 aprilie 2015

Principalul sindicat din TVR îl roagă pe premierul Victor Ponta să mărească taxa TV la 4,5 lei, astfel încît să poată achiziţiona drepturile de difuzare ale Campionatului European de fotbal (Euro) din 2016. În prezent, taxa este de 4 lei.

Într-o scrisoare adresată miercuri lui Victor Ponta, Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Televiziunea Română, cere ajutorul premierului.

Scrisoarea este semnată de Dragoş Bocanaciu, preşedintele SPUSTV, care precizează că îi scrie lui Victor Ponta în calitate de lider de sindicat şi că încearcă să facă abstracţie de calitatea sa de comentator sportiv al Televiziunii Române.

"O taxă TV universală, fără posibilitatea de renunţare, o indexare cu 50 de bani a acestei taxe şi un comision de colectare stabilit prin lege la 5%, ar aduce TVR un plus de aproape 2 milioane de euro lunar, bani care ar putea fi folosiţi pentru plata datoriilor la fisc, achiziţionării pachetului «free to air» (liber la retransmisie, n.r.) la Euro 2016 şi a celorlalte competiţii majore din anii următori, precum şi realizării unor programe de calitate începând din această vară, care să justifice aceste măsuri", scrie Bocanaciu.

TVR a anunţat, pe 30 martie, într-un comunicat, că se află în cursa pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare TV a opţiunii "free to air" pentru Campionatul European de fotbal din 2016, pachetul vizat de TVR cuprinzând 23 de partide, inclusiv meciurile echipei României.

Dolce a achiziţionat drepturile TV pentru tot Europeanul, iar 28 dintre meciuri le va transmite în exclusivitate.

Aici poţi citi integral scrisoarea lui Dragoş Bocanaciu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.