Handbal

România își află grupa pentru preliminariile Euro 2016! Vom fi în a doua urnă valorică

Articol de Marian Ursescu  —  Wednesday, 08 April 2015

Joi, la ora 15:30, va avea loc la Kristianstad (Suedia) tragerea la sorți a celor 7 grupe pentru calificările la Campionatul European din 2016, care va avea loc în Suedia. România va intra în urna a doua valorică.

33
de echipe vor lupta pentru cele 15 locuri ce duc la turneul final, singura formație care are poziția asigurată fiind țara gazdă.

În faza eliminatorie a preliminariilor vor intra pentru început șase echipe, care vor juca pentru cele două locuri ce asigură participarea în calificările propriu-zise. Cele două grupe sînt formate din Azerbaidjan, Bulgaria și Insulele Feroe (grupa A), Finlanda, Israel și Kosovo (grupa B). Cîștigătoarele grupelor acced în faza a doua.

România face parte din urna a doua valorică, alături de Germania, Polonia, Rusia, Olanda, Cehia și Croația, țări pe care le evită automat la tragere.

Componența urnelor
Urna 1
Norvegia, Muntenegru, Danemarca, Ungaria, Serbia, Franța, Spania
Urna 2
Germania, ROMÂNIA, Polonia, Rusia, Olanda, Cehia, Croația
Urna 3
Slovacia, Ucraina, Islanda, Macedonia, Turcia, Belarus, Austria
Urna 4
Slovenia, Portugalia, Elveția, Italia, Lituania, două formații din prima fază a calificărilor

Procedura tragerii la sorți

Vor fi formate 7 grupe de cîte patru echipe, tragerea urmînd să aibă loc de la urna a patra la prima urnă. Primele două echipe din fiecare grupă, plus cea mai bine clasată formație de pe locul 3 se vor califica la turneul final care va avea loc în decembrie 2016.

Meciurile de calificare se vor disputa fiecare cu fiecare, tur-retur, în trei perioade stabilite de federația europeană: octombrie 2015, martie și iunie 2016.

România a participat la 10 din cele 11 ediții disputate până acum, ratînd calificarea doar la Euro 2006. Cel mai bun loc ocupat de "tricolore" a fost realizat la Euro 2010, cînd româncele au teminat pe 3, obținînd medaliile de bronz.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.