Tenis

Canada-România 2-3 » Victoria Alexandrei Dulgheru trimite România în Grupa Mondială a Cupei Fed

Foto: Fedcup.com

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 20 aprilie 2015

România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup, după ce a reuşit s-o învingă pe Canada cu scorul de 3-2. După ziua de ieri scorul era 1-1, însă astăzi Andreea Mitu şi Alexandra Dulgheru au adus punctele care ne-au asigurat calificarea. Ultima a învins-o pe Francoise Abanda, scor 3-6, 7-5, 6-2.

În meciul decisiv, Francoise Abanda a luat primul set după ce a oprit-o pe Alexandra Dulgheru la 3 game-uri cîştigate. Setul doi părea să curgă în acelaşi stil, însă românca a revenit de la 2-4 şi a reuşit să cîştige setul în prelungiri, scor 7-5. În decisiv, Alexandra a acoperit foarte bine terenul şi a înghesuit-o pe Abanda, care a pierdut meciul şi i-a adus României o calificare în Grupa Mondială. Canada va merge în Grupa Mondială II.

Primul meci al zilei: Andreea Mitu - Eugenie Bouchard 4-6, 6-4, 6-1

România a început perfect ziua decisivă de la Fed Cup împotriva Canadei şi a preluat conducerea pe tabelă. Andreea Mitu, locul 104 WTA, a jucat în locul accidentatei Irina Begu şi a învins-o pe Eugenie Bouchard (locul 7 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-1.

Primul set a fost echilibrat, însă la scorul de 4-4, Bouchard şi-a făcut serviciul după care a reuşit să-i ia un break Andreei. Setul doi a fost identic cu primul, însă de această dată cîştigătoare a fost românca. Setul decisiv a avut o singură jucătoare şi aceea a fost Andreea Mitu, care nu i-a dat nici o şansă nord-americancei.

În ultimul meci al confruntării, Andreea Mitu și Raluca Olaru au fost învinse de Gabriela Dabrowski și Sharon Fischman, scor  1-6, 6-4, 5-10.

Rezultatele de duminică:

Eugenie Bouchard - Andreea Mitu (Irina Begu nu a jucat din cauza unei accidentări) 6-4, 4-6, 1-6
Francoise Abanda - Alexandra Dulgheru 6-3, 5-7, 2-6
Gabriela Dabrowski/ Sharon Fischman - Andreea Mitu/ Raluca Olaru 6-1, 4-6, 10-5

CITEȘTE AICI DETALII DESPRE PRIMA ZI DE LA FED CUP. Analiza fiecărui meci și toate detaliile de ieri!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.