Altele

La revedere, Mark Selby și John Higgins! Cine s-a calificat în sferturile CM de snooker

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 27 April 2015

Scoțianul John Higgins și-a făcut bagajele, după ce a fost învins de chinezul Ding Junhui, scor 13-9, în optimile Campionatului Mondial de snooker.

De 4X campion mondial, Higgins a încercat să remonteze ecartul major pe care Ding îl avea după primele două sesiuni, dar nu a fost posibil.

Dincolo, în celălalt meci tare al fazei optimilor, "blestemul de la Crucible" a continuat: campionul mondial de snooker, Mark Selby a fost eliminat de una dintre marile speranțe ale sportului, Anthony McGill. Mai multe detalii aici.

Cum arată tabloul din optimi (primul la 13)

Mark Selby - Anthony McGill 9-13
John Perry - Shaun Murphy 5-13

Barry Hawkins - Mark Allen 13-11
Ali Carter - Neil Robertson 5-13

Ding Junhui - John Higgins 13-9
Marco Fu - Judd Trump 8-13

Graeme Dott - Stuart Bingham 5-13
Matthew Stevens - Ronnie O'Sullivan 5-13

Distracție în primul tur: 3 momente haioase

Englezul Ronnie O'Sullivan a cîștigat de o manieră autoritară meciul cu debutantul Craig Steadman, scor 10-3, dar nu a impresionat la masa de joc.

Unul dintre momentele cele mai interesante ale partidei a avut loc la scorul de 4-2, cînd Ronnie a fost deranjat de pantofi, așa că a apelat la o metodă inedită. VIDEO AICI

A jucat în șosete pentru un frame, iar apoi a împrumutat o pereche de pantofi de la directorul turneului, lucru care l-ar putea costa o amendă de 250 de lire sterline, pentru că a nesocotit eticheta sportului. 

Un alt moment interesant a venit la meciul dintre galezii Mark Williams și Matthew Stevens. Primul joc dintre cei doi a fost un dezastru complet. Detalii aici. Stevens s-a impus categoric, scor 10-2, și a asigurat un meci interesant contra lui Ronnie în optimi.

Dar capul de afiș pentru optimi este confruntarea dintre chinezul Ding Junhui și scoțianul cvadruplu campion mondial John Higgins. Chinezul a trăit și el un moment "special" în meciul cu Mark Davis, cînd a plecat spre un break de 147 de puncte, numai ca să uite pe parcurs și să abordeze greșit bila albastră, după 12 bile roșii introduse. Momentul incredibil e aici.

TOATE REZULTATELE DIN PRIMUL TUR SÎNT AICI

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.