Stranieri

VIDEO Dominaţia Luce se opreşte aici! » Titlul pare decis în Ucraina: Şahtior, 0-0 acasă cu Dinamo Kiev!

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 27th of April 2015 12:00

Mircea Lucescu, 8 titluri în total, a fost cinci ani la rînd campion al Ucrainei. Acum, cînd mai sînt doar 5 etape, Kievul are cinci puncte în faţa lui. Titlul pare decis.

Marele derby ucrainean s-a jucat aseară în acel minut 87. La 0-0, Şahtior ataca, nu mai avea nimic de pierdut. Egalul n-o ajuta deloc. Dacă distanţa rămînea de cinci puncte, Kievul scăpa spre titlu.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Srna a centrat în careul oaspeţilor, Rîbalka a vrut să degajeze, însă mijlocaşul Kievului a lovit greşit mingea, care i-a ricoşat în mînă. Henţ clar. Luiz Adriano a urmărit şi, din 6 metri, a tras în transversală. Penalty? "Centralul" Anatoli Jabcenko nici n-a clipit. Fără 11 metri.

Cum nu s-a mai înscris, nimeni n-o mai poate opri pe Dinamo să cîştige titlul după 6 ani de aşteptare. Şi să stopeze dominaţia lui Mircea Lucescu, de cinci ori campion consecutiv (2010-2014).

Luce, agitat, furios uneori în timpul meciului, certîndu-şi jucătorii (mai ales după ocazia imensă irosită de Luiz Adriano, singur cu portarul Şovkovski) şi protestînd la deciziile arbitrului, s-a resemnat în final.

Calm, tehnicianul care va împlini 70 de ani pe 29 iulie, de 11 ani la Şahtior, i-a strîns mîna lui Rebrov, apoi l-a bătut amical pe umăr pe antrenorul rivalilor.

A realizat că nu mai poate face nimic în acest sezon, cînd Şahtior a fost expulzată din Doneţk de războiul care a devastat estul Ucrainei. Un an, acasă a însemnat Lvov, iar aseară Lvov-ul voia să cîştige oaspeţii, încurajîndu-i 90 de minute pe kieveni. Ei vor fi noii campioni.

20 de trofeea cucerit Lucescu în 11 ani la Şahtior (2004-2015); va avea 21 dacă va cîştiga în acest sezon Cupa Ucrainei (e în semifinale cu Dnepr)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.