Stranieri

"Stadionul nu îi poate găzdui!" » Românii din Bucovina răspund după ce Lucescu şi-a manifestat intenţia de a juca la Cernăuţi

Stadionul Bucovina din Cernăuţi are 12.000 de locuri

Articol de Răzvan Luţac  —  joi, 30 aprilie 2015

Mircea Lucescu punctase, în presa din Ucraina, că ar dori să evolueze pe teren propriu la Cernăuţi. Unde ar avea susţinere din partea românilor, asta după ce majoritatea fanilor din Lvov şi-au manifestat simpatia pentru Dinamo Kiev.

Localnicii au primit cu entuziasm vestea, însă unul dintre ei, fostul şef al sportului local, Gheorghe Mazuraşu, a punctat pentru GSP.ro că şansele ca Şahtior să vină în Bucovina sînt foarte mici.

"Cu părere de rău vă spun că nu poate fi real. Stadionul nostru nu este nici pe departe bun, nu poate fi omologat pentru Premier League", a declarat bărbatul, în prezent jurnalist sportiv.

Alte oraşe care s-ar înscrie în cursa găzduirii Şahtiorului sînt Sumî, Cerkasî ori Oleksandria, unde numărul susţinătorilor "minerilor" este mai mare.

La ultimul meci al Şahtiorului susţinut pe teren propriu, la Lvov, unde s-a mutat după începerea conflictului din regiunea Donbas, suporterii locali şi-au manifestat susţinerea pentru rivala Dinamo Kiev. Partida s-a încheiat egal, 0-0.

114.000de etnici români locuiesc în Oblastul (judeţul) Cernăuţi, dintre care 10.000 în oraş. În total, Ucraina găzduieşte 151.000 de vorbitori de română

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.