Altele

Se testează din nou » Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi au plecat la Europene, dar sînt cu gîndul la Olimpiadă

Alex Dumitrescu și Victor Mihalachi își doresc să se întoarcă din nou victorioși în țară

Articol de Mirela Neag  —  Friday 1st of May 2015 12:00

Singurii campioni mondiali ai României pe 2014 într-o probă olimpică, Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi ţintesc o medalie în întrecerile continentale.

De azi şi pînă duminică, la Racice (Cehia) au loc întrecerile Campionatului European de kaiac-canoe, la care România e reprezentată de 18 sportivi, care au ca obiectiv cucerirea a două medalii, dintre care una în probă olimpică.

Anul 2015 este unul decisiv pentru obținerea calificării la Jocurile Olimpice din 2016. Cum însă biletele pentru Rio se vor scoase la bătaie la Mondialele de la Milano, programate în august, întrecerile de la Racice se înscriu în programul de pregătire şi testare pentru momentul în care "tricolorii" trebuie să prindă vîrful lor de formă.

''Ne dorim o medalie în probă olimpică și o medalie în probă neolimpică, dar nu vrem să forțăm pregătirea pentru că ne vom axa pe Mondiale. Acolo vom încerca să obținem calificarea în trei-patru probe pentru olimpiada de la Rio'', a declarat ieri Ioan Bîrlădeanu, preşedintele FRKC.  

Liderii delegaţiei "tricolore" rămîn şi în acest an experimentaţii canoişti Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, care vor lua startul în trei probe: C2 1.000 m, C2 500 m și C2 200 m.

Cei doi deţin singurul aur mondial într-o probă olimpică (C2 1.000 m) pe 2014, iar la ediţia trecută a CE s-au întors cu argint pe distanţa de 500 m şi cu bronz pe 200 m.

10 medaliieuropene au adunat în carieră Alexandru Dumitrescu și Victor Mihalachi, dintre care trei de aur, trei de argint și patru de bronz

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.