Box

Cine este cel mai mare boxer al tuturor timpurilor? TOP 10

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 05 mai 2015

Meciul de duminică dimineaţă, cîştigat la puncte de Floyd Mayweather în faţa lui Manny Pacquiao, a stîrnit încă o dată întrebarea care frămîntă dintotdeauna lumea boxului: care este cel mai bun pugilist care a urcat vreodată în ring, în întreaga istorie a acestui sport?

Gazeta Sporturilor de astăzi se implică într-una dintre cele mai controversate dezbateri din sportul profesionist. Iată cîștigătorul:

  1. Robinson, mic şi al naibii
    Un clasament realizat de ESPN îl pune în fruntea sa pe Sugar Ray Robinson, pugilist care a avut o carieră lungă (1940-1965) şi care a a luptat la categoriile semimijlocie şi mijlocie. Din 1943 pînă în 1951,

    Robinson a avut un şir neîntrerupt de 91 de victorii, cel de-al treilea din istoria boxului profesionist. Robinson a deţinut titlul mondial la semimijlocie din 1946 pînă în 1951 şi a cucerit, în 1952, titlul mondial şi la mijlocie. În acelaşi an s-a retras, dar a revenit peste doi ani şi jumătate, pentru a-şi lua titlul înapoi în 1955. Conform descrierilor vremii, Robinson era eficient cu ambele mîini şi stăpînea toate loviturile.

    Pe locul 2 al clasamentului ESPN stă Muhammad Ali, care a recunoscut, la rîndul lui, că, după criteriul "pound by pound" - adică după toate categoriile şi după toate versiunile, tot Robinson este cel mai mare.

200 de lupte a susţinut Robinson - 173 cîştigate, 108 prin KO, 19 înfrîngeri, 6 meciuri egale, două fără decizie

Află clasamentul complet în Gazeta Sporturilor de astăzi! Ești la un singur click distanță!

Alte subiecte din ediția exclusiv print de azi:

✓Steaua a anunțat după victoria cu Dinamo: “Batem tot pînă la final” » Trecutul le dă speranțe

✓Salariile, motiv de discuție în lotul lui Dinamo » “Cîinii” sînt scindați, supărați și îi paște o curățenie generală

✓Stîngă a povestit ce sentimente a savurat la echipele la care a avut succes: "Craiova - iubire, PSV - performanță, Dinamo - un trofeu și atît"

✓Joc cu viața »Unui fotbalist al Pandurilor i-a fost descoperită o afecțiune cardiologică gravă

✓Din stadion,machetă. Din machetă, deltă » Un stadion-simbol a fost ras pentru o arenă modernă, însă n-a răsărit decît o mlaștină

✓Cele mai tari ponturi sînt doar în ziar! Mizează pe noi și cîștigă!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.