Liga 1

VIDEO+FOTO Joga chinuito! Brazilianul Henrique influențează toate calculele din Liga 1, după golurile marcate în Steaua - Chiajna 2-2

Articol de Alexandru Răducanu  —  Monday 11th of May 2015 12:00

Steaua a dominat în prima repriză și a jucat horror în a doua. Ea rămîne la un punct în spatele ASA, în vreme ce Chiajna continuă să fie prinsă în calculele alambicate ale retrogradării

Să excludem toți sud-americanii din Liga 1 și să încurajăm progresul tinerilor români! Argentinienii și brazilienii fără nume și lipsiți de CV-uri cu sclipici au sugrumat campionatul și echipa națională a României! Nu e vreo utopie, e planul real al FRF și al LPF, pe care fotbaliștii îl contestă des în lumea concretă, în care picioarele oamenilor plimbă mingea, nu dosare și regulamente. Fernando Henrique nu ieșise din Brazilia pînă la 26 de ani.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

A ajuns la Chiajna, unde e în mod constant printre cei mai buni. Etapă de etapă, mijlocașul stîngaci, după piciorul de bază, nu din cauza vreunei stîngăcii tehnice!, Boldrin Fernando Henrique conduce atacurile unei formații care luptă să se salveze de la retrogradare.

Viitorul e Țucudean?

Pentru că nu a bifat vreo selecție la "naționala" Braziliei, nu ar îndeplini criteriul de selecție valabil în campionatul românesc din vara asta. Viitorii "boldrini" vor fi refuzați, ca să nu pericliteze ascensiunea românilor talentați. Precum Țucudean sau Toșca? George, ex-dinamovistul adus ca să-l înlocuiască pe Keșeru, stabilește o situație greu de imaginat: e singurul vîrf din lot, dar nici așa nu prinde echipa!

Antrenorul principal Becali și secundul lui, Gâlcă, au insistat etape la rînd cu Țucu în echipa de start. Încrederea și nevoia de a justifica un transfer nu sînt suficiente pentru un atacant lipsit de vreo calitate evidentă. Țucudean e înalt, dar nu are un joc de cap grozav, nu sare mingea din el, însă nici execuțiile spectaculos-decisive ale lui Keșeru nu le are.

Penalty plus superlovitură!

Steaua își amintește din nou de George și îl trimite pe teren pentru ultima jumătate de oră a unei partide chinuitoare pentru roș-albaștri. Stanciu marcase dintr-un penalty cu o execuție la fel de lejeră precum gestul cu care Colțescu a transformat un corner într-o lovitură de pedeapsă.

1-0 contra unei formații care nu ieșise din terenul ei părea un argument arhisuficient pentru steliști. Numai că Fernando Henrique Boldrin modificase ipotezele cu două goluri, un penalty și o lovitură liberă bătută în stilul în care șuta Daniel Iftodi în anii '90. Un "interior" care ridică mingea elegant peste zid și o așază lîngă bară.

Toți atacanții pe teren!

Țucudean, Rusescu, Gabi Iancu. Steaua a ridicat toți atacanții de pe bancă și forțează finalul în stilul "Hagi contra Sloveniei", cu un sistem de joc greu de definitiv. Cîte o speranță în plus la fiecare om ofensiv trimis pe teren. Țucu mai mult încurcă atacurile, Rusescu plonjează jenant în careu și încasează un "galben" pentru simulare. Iancu influențează cu adevărat meciul.

Gabi îl concurează pe Boldrin cu un șut în diagonală, un gol "ronaldian" al tînărului Iancu, un jucător pe care lipsa de constanță îl ține ca un om de lot în locul statutului de star care i s-ar potrivi mai bine decît căpitanului Tănase.

100 de minute pentru 2.000 de inși

Steaua suferă oricîți atacanți ar avea pe teren. Golul lui Gabi a adus încrederea că jocul poate fi cîștigat, dar a anulat luciditatea. Atacurile seamănă mai mult cu un "din poartă în poartă" jucat de doi copii în curtea vreunei școli. Mingile "bubuite" spre careul Chiajnei trag după ele minutele și șansele de cîștigare a campionatului.

Un 2-2 frumos prin răsturnări și suspans. Dezamăgitor pentru Steaua, care încheie tot a doua în clasament o etapă în care ASA se împiedicase deja. Vreme de 100 de minute, pînă la primul gol al lui Fernando, roș-albaștrii fuseseră lideri. Doar pe 2.000 de oameni i-a interesat asta. Atîția mai aduce la stadion cel mai popular club românesc. A pierdut nume, marcă, suflet și idei.

PROGRAMUL CANDIDATELOR LA TITLU

16 mai ASA Tg. Mureş - Petrolul FC Braşov - Steaua
23 mai Astra - ASA Tg. Mureş Steaua - FC Botoşani
28 mai ASA Tg. Mureş - Oţelul CSMS Iaşi - Steaua
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.