Liga 1

VIDEO Rapid, cu un picior în prima ligă după victoria care retrogradează Ceahlăul, 1-0

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 11 mai 2015

Rapid a învins Ceahlăul la Piatra Neamţ, scor 1-0, gol Edu Oriol, după un meci în care formaţia lui Cristiano Bergodi a controlat în totalitate partida.

Rapid a fost echipa care a avut posesia şi ratările în primele 10 minute. Benson a fost mereu în mijlocul evenimentelor. Giuleşteanul a încercat prima dată să-l găsească cu o pasă lungă pe Edu Oriol, însă Gheorghiu a intervenit la timp şi a îndepărtat pericolul.

Apoi, Meulens i-a trimis o pasă bună lui Benson, însă acesta din urmă n-a reuşit să aşeze mingea de la marginea careului de 16 metri. După care aceiaşi doi jucători mai combină o dată, dar Milos Markovici intervine îi fură balonul lui Benson.

Atacantul alb-vişiniilor s-a accidentat însă în minutul 11, iar Cristiano Bergodi a fost nevoit să-l schimbe cu Cerlincă. Acesta din urmă n-a jucat prea mult, la pauză fiind înlocuit cu Daniel Niculae.

Golul a venit în minutul 55, din gheata lui Edu Oriol. Spaniolul a deschis scorul cu un şut superb de la 20 de metri, care s-a dus direct în vinclu.

După această etapă, Rapid urcă pînă pe locul 13, cu 33 de puncte, fiind pe prima poziţie retrogradabilă şi la o lungime în spatele lui Gaz Metan, formaţie care se salvează în acest moment. Ceahlăul este cea de-a doua echipă retrogradată din punct de vedere matematic, avînd doar 24 de puncte, după Oţelul.

Vezi desfăşurarea liveTEXT a meciului

Vezi VIDEO cu golul lui Edu Oriol

 

Echipele de start:

Ceahlăul: Calancea, Markovici, Buden, Sobrau, Kneif - Achim, Tăbăcariu - Gheorghiu, Sialmas, Ştefănescu - Rodrigues
Rezerve: Jovici, Gorea, Nagy, Mateciuc, Margină, Caruţă, Drăghiceanu

Rapid: Buchta - Săpunaru, Sapina, Cmovs, J. Oriol - Gecov, Garai - Meulens, Kikas, E. Oriol - Benson
Rezerve: Drăghia, A. Dan, Cerlincă, Ricardo Alves, Rui Miguel, N. Vasile, D. Niculae

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.