Liga Campionilor

Nemții au ieșit la atac: "Fără Messi, Barcelona e o echipă oarecare"

foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 12 May 2015

Președintele de onoare al lui Bayern Munchen, Franz Beckenbauer, spune că echipa sa are nevoie de o minune în această seară, pentru a întoarce rezultatul cu Barcelona, din tur, 3-0. Oficialul neamț crede că formația catalană nu ar fi atît de periculoasă fără Messi.

"Al treilea gol marcat de Barcelona a fost teribil. La 0-2 am fi avut o șansă de a întoarce rezultatul, așa însă, soarta noastra pare decisă. Avem nevoie de un miracol pentru a ne califica, Barça este într-o formă extraordinară!

Fotbaliștii noștri trebuie să dea totul pentru a pune presiune pe catalani. Entuziasmul fanilor de pe Allianz Arena poate conta foarte mult și nu știi niciodată ce se poate întîmpla. Jucătorii le sînt datori fanilor.

Oficialul neamț e de părere că: "Fără Messi, Barcelona ar fi o echipă oarecare. Messi e cel mai bun fotbalist în prezent, dar eu îl prefer pe Pele atunci cînd vorbim despre cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor"

 Vrea ca Guardiola să rămînă la Bayern

Deși nu s-a ferit să-l critice în cîteva rînduri pe Guardiola, Beckenbauer speră ca tehnicianul catalan să continue și în sezonul viitor.

"Anul trecut am spus că jocul de pase îi plictisește pe spectatori. Dar Pep a găsit echilibrul între ideile sale și filozofia lui Bayern.

Sper ca Guardiola să rămînă mult timp la Munchen, aș fi cel mai fericit dacă și-ar prelungi contractul, care se încheie în 2016".

Oficialul formației din Munchen avertizează că echipa trebuie întinerită, iar anumiți fotbaliști trebuie trecuți în plan secund.

"Bayern trebuie să întinerească lotul, jumătate dintre fotbaliști sînt trecuți de 30 de ani și, în scurt timp nu vor mai fi competitivi la nivel înalt. E nevoie de sînge proaspăt. E obligatoriu să se facă o schimbare treptată de generații. Cei responsabili trebuie să le spună spună fotbaliștilor care nu vor mai face parte din primul 11".

Beckenbauer se referă la Ribery, Robben, Schweinsteiger și Xabi Alonso, conform marca.com.

"Mario Gotze a avut prestații decepționante, nu are un comportament matur, deși are un potențial extraordinar.

Thiago Alcantara e fotbalistul cel mai important al lui Bayern, pentru că el e cel care înțelege cel mai bine filozofia de joc a lui Pep"  Franz Beckenbauer

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.