Tenis

UPDATE Sfaturi de aur! Cum a motivat-o antrenorul pe Irina Begu să cîștige setul doi cu Azarenka

Articol de Gazeta Sporturilor   —  vineri, 15 mai 2015

Adrian Cruciat i-a oferit Irinei Begu sfaturi esențiale pe parcursul partidei cu Viktoria Azarenka, contînd pentru optimile turneului de la Roma.

UPDATE 00:50

Antrenorul Irinei a revenit în setul doi, la 5-4 pentru Azarenka, moment în care bielorusa urma să servească pentru cîștigarea meciului.

Cruciat a reușit să o motiveze perfect pe Begu în pauza dintre game-uri: ”Hai, ea e mai încordată acum, a început să greșească. Trage tare de primele puncte, strigă un pic după ce cîștigi. O să vezi că se sperie dacă te vede că ești hotărîtă”.

Sfaturile au ajutat-o pe Begu, care a cîștigat următoarele trei game-uri și setul secund al partidei.

ȘTIREA INIȚIALĂ

La scorul de 5-4 în primul set Irina Begu a cerut intervenția antrenorului ei, Adrian Cruciat.  

Acesta a sfătuit-o să intre mai mult în teren și să atace, altfel nu are nici o șansă în fața Victoriei Azarenka, jucătoare care lovește foarte puternic fiecare minge. 


"Ea joacă 100% la fiecare lovitură. Mișcă-te mai mult. De exemplu, mi-a plăcut de tine la 3-2. Ai atacat mai mult", a zis Adrian Cruciat.

"Sînt cu o fracțiune de secundă în urma ei", a răspuns Irina Begu. 

"Încearcă să joci fiecare minge 100% și atunci o să poți ține pasul cu ea. Intră în teren, chiar dacă ea lovește puternic. Cînd ești agresivă, ai văzut că o faci, dar cînd dai 90%, ea te face. Vino în teren, vino cu mai mult curaj. Atacă mereu.

E nasol cînd te dai înapoi și îi dai șansa să lovească puternic", a completat Cruciat. 


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.