Dieta&Fitness

Aur pentru România! Dat afară de la fotbal pentru că era "prea slab și sărac", a ajuns campion european la culturism și soldat în trupele speciale din Irak

+2 Foto
Foto: indiscret.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 15 mai 2015

Sportivii români au debutat cu dreptul la Campionatele Europene de  Culturism și Fitness, care se desfășoară în  perioada 13-18 mai la Santa Susanna (Barcelona, Spania), informează Federația Română de Culturism și Fitness pe site-ul oficial, frcf.ro.

Prima zi a competiției a adus și prima medalie de aur pentru lotul României, obținută de multiplul campion Costel Torcea (categoria Masters, 80 kg, 50-59 de ani).

POVESTE DE VIAȚĂ SPECTACULOASĂ

Dat afară de la fotbal pentru că era "prea slab și sărac", Costel Torcea a ajuns campion european la culturism și soldat în trupele speciale din Irak.

"Eram foarte marginalizat de tinerii din sat. La 18 ani aveam doar 46 de kg şi dorinţa de a face culturism a venit pentru că mă evitau fetele, iar băieţii mă dădeau afară din echipa de  fotbal, că eram prea slab şi sărac" povestește Torcea.

El a debutat în 1983 în concursurile de culturism, în 1985 a  cîștigat prima medalie de aur, sub îndrumarea antrenorului Radu Bitel, iar de atunci a devenit multiplu campion al României la  diverse categorii.

În 1990, Costel Torcea a fost cooptat în trupele speciale și a participat inclusiv la misiuni în Irak.

26 de sportivi reprezintă România la CE de Culturism și Fitness. În competiție au intrat în total 1500 de sportivi

 "Țin să-l felicit pe Costel, a  meritat pe deplin această medalie și a dovedit încă odată că  seriozitatea, munca și voința aduc succesul. El este și a fost și la  această competiție un model de urmat pentru sportivii tineri din lotul  României" Gabriel Toncean, președinte FRCF

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.