Liga 1

VIDEO Punct din ofsaid » Două lovituri libere au decis remiza dintre Botoșani și Pandurii, 1-1

Mingote privește disperat cum mingea deviată de Acsinte se duce în plasă

Articol de Justin Gafiuc  —  Saturday 16th of May 2015 12:00

Botoşaniul a scos doar un rezultat de egalitate în faţa Pandurilor (1-1), graţie unei reuşite spectaculoase a lui Acsinte. Înainte, Cordoş deschisese scorul dintr-o poziţie afară din joc!

Veselă şi imprevizibilă, trupa din Botoşani s-a trezit cu trei runde înainte de final cu visul participării istorice în cupele europene la poartă. Iar vizita Pandurilor, cu adierea retrogradării în ceafa lui Iordănescu jr., a mobilizat energiile către punctele vitale pentru Croitoru şi compania, după un 0-4 runda trecută la CFR Cluj, înfrîngere care iscase mici furtuni pe axa conducere - staff tehnic.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Grozavu şi-a reaşezat însă vestiarul şi a mizat pe o ofensivă curajoasă încă din startul disputei cu gorjenii. Martinus a luat în primire flancul drept, Batin a forţat în partea opusă, cu dese încercări de a rupe defensiva adversă spre centru, în timp ce Hadnagy i-a ameţit pe stoperi cu mişcarea sa continuă. N-a fost însă suficient pentru a destabiliza apărarea Pandurilor, în care baloanele înalte au însemnat floare la ureche pentru longilinii fundaşi centrali.

Repriză moartă

A ieşit în schimb un 0-1 surprinzător la o fază fixă: lovitură liberă marca Shalaj, reluare în plasă Cordoş, reuşita e validată, în ciuda unui ofsaid nesesizat de asistentul Şovre (24)! Era primul gol încasat acasă de Botoşani după aproape o lună, de la 1-2 cu Tg. Mureş (20 martie), şi patru examene perfecte: Chiajna (3-0), Ceahlăul (2-0), Iaşi (0-0), Craiova (2-0). Moldovenii au găsit însă repede cheia egalării, tot dintr-o lovitură liberă, finalizată spectaculos de Acsinte (40), băiatul pregătit pentru export de clubul botoşănean.

Iar după pauză terenul s-a înclinat către poarta lui Mingote. Albii lui Grozavu au prins rădăcini în jumătatea adversă, Pandurii au preferat postura aşteptării contraatacului letal, iar aglomeraţia din terenul gorjenilor a omorît spectacolul şi fazele de poartă. Doar încrîncenare, nesiguranţă şi precipitare pe final, toate traduse într-o remiză care conservă emoţiile în ambele tabere pentru ultimele două etape.

"L-am contestat pe Răduț"

Botoșănenii consideră că Răduț n-avea drept de joc ieri, avînd 7 cartonașe galbene. Moldovenii au sesizat deja LPF: "Din evidența noastră, Răduț a luat un avertisment etapa trecută, cu FC Brașov, al 7-lea, n-avea cum să joace cu noi", a spus Grozavu.

Liga va oferi un răspuns, dar șansele sînt minime să existe vreun caz, întrucît surse de la LPF au precizat aseară pentru Gazetă că, în raportul oficial de joc, Răduț nu figurează cu vreun avertisment în meciul Pandurii - FC Brașov 2-0!

"Am scos un punct echitabil. Am fi putut face 2-0, dar n-am reușit, Botoșaniul a egalat. Moral stăm bine pentru finala Cupei Ligii cu Steaua, stăm bine mental"
Edward Iordănescu, antrenor Pandurii

"Ar fi fantastic pentru noi și pentru Botoșani să ajungem în cupele europene. Nu renunțăm la acest vis"
Florin Acsinte, fundaș FC Botoșani

5 pase de gola dat Croitoru în 2014-2015, cîte au adunat la un loc steliștii Tănase, Prepeliță și Stanciu

6 goluriîn 90 de meciuri a marcat Cordoș în Liga 1, toate cu capul! Patru din cele 6 reușite au fost în 2014/'15, două pentru Dinamo, două pentru Pandurii

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.