Campionate

VIDEO Tulburător » A jucat în Liga 1, dar acum suferă de o boală incurabilă și abia poate să meargă. Campioana Cehiei i-a dedicat titlul

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 19 May 2015

Slovacul Marian Cisovski, fostul fundaș al lui Poli Timișoara, în vîrstă de 35 de ani, suferă de scleroză laterală amiotrofică (ALS), boală ce i-a pus capăt carierei de fotbalist.

ALS atacă celulele nervoase care controlează mișcarea voluntară, ceea ce, în timp, face mișcarea mîinilor, picioarelor și a mușchilor fetei extrem de dificilă, scrie hotnews.ro.

Fostul fotbalist a participat la sărbătoarea celor de la Viktoria Plzen, ultima sa echipă cîștigînd recent titlul în Cehia. Momentul emoționant a venit în cînd jucătorii și tot staful echipei i-au dedicat lui Cisovsky titlul, iar acesta n-a mai putut să-și stăpînească lacrimile.

"Sînt un om puternic, însă nu mi-am putut controla emoţiile şi am avut lacrimi în ochi din cauza lui Marian. Dacă aş putea să renunţ la titlul pe care l-am aşteptat de 32 de ani pentru sănătatea lui, aş face-o imediat”, a spus Miroslav Koubek, antrenorul celor de la Plzen.

Cisovsky a jucat la Poli Timișoara între anii 2008 și 2011 și și-a încheiat cariera la Viktoria Plzen, echipa care i-a dedicat titlul de campioană.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.