Liga 1

Dinamo, probleme uriaşe din cauza insolvenţei! ANAF îi poate bloca accesul în cupele europene! Datorii imense ale "cîinilor"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 22 mai 2015

Dinamo va afla peste 5 zile dacă va ieşi în cele din urmă din insolvenţă. Dacă acest lucru se va întîmpla, "cîinii" vor primi dreptul de a participa în cupele europene, asta şi dacă se vor califica din punct de vedere sportiv.

Totuși, DigiSport anunţă însă că sînt şanse mici ca ieșirea din insolvență să se întîmple. ANAF ar fi formulat o contestaţie legată de volumul creanţelor pe care gruparea din "Ştefan cel Mare" le are de rambursat la bugetul de stat.

Fiscul reclamă o datorie de 22 de milioane de lei (5 milioane de euro), în timp ce planul de reorganizare, pe care ANAF nu l-a votat în cadrul Adunării Generale a creditorilor care a avut loc în noiembrie 2014, a recunoscut un procent de doar 5.93%, adică 1,3 milioane de lei.

Între timp, Dinamo a virat integral banii şi a trimis o scrisoare către ANAF, în care îi cere acesteia să retragă de urgenţă contestaţia formulată. Dinamoviştii au motivat cererea prin faptul că acela e singurul impediment pentru ca societatea să iasă din insolvenţă.

ANAF nu are însă nici o intenţie să renunţe la ideea recuperării prejudiciului, iar Dinamo are şanse din ce în ce mai mici de a juca în sezonul 2016-2017 în cupele europene. Ultima zi în care UEFA acceptă dosarele de licenţiere este 31 mai, conform sursei citate.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.