Nationala

Comunitatea românilor din Dublin acuză FRF că nu le dă biletele promise din februarie: "Practici mizerabile!"

Articol de Răzvan Luţac, Sebastian Culea  —  Tuesday 26th of May 2015 12:00

Unul dintre conducători, Marius Marosan, spune că, după ce a primit acceptul FRF, a strîns banii de la 278 de persoane, "am alergat zi-lumină", pentru ca, în final, "să fiu acuzat că fac bişniţă!"

După probleme serioase cu biletele la "barajul" cu Grecia, un alt meci decisiv al României e precedat de o dispută pe tichete. Românii din Irlanda l-au mandatat pe şeful comunităţii, Marius Marosan, să se ocupe de achiziţionarea acestora.

"Am dat un e-mail către federaţie în februarie, am primit un răspuns afirmativ. După care am umblat zi-lumină în Dublin ca să mă pot întîlni cu oameni care erau la muncă. 278 de persoane din Dublin sau din afara lui mi-au trimis bani sau au venit cu încredere pentru a fi trecute pe listă!", spune Marosan.

De trei luni, acesta a strîns o întreagă corespondenţă atît cu FRF, cît şi cu firma Danco Pro, partenera federaţiei pe probleme de ticketing. "Ca şi număr de bilete alocate puteţi merge liniştit pînă la 300 de bilete" a fost mesajul FRF din 12 februarie.

Apoi, chiar luna aceasta, Marosan spune că "după ce am făcut listele şi m-am interesat cum să trimit banii, am fost informat, telefonic, că nu le putem primi. Există suspiciuni de bişniţă! După ce unii oameni şi-au cumpărat chiar bilete de tren pentru a ajunge pînă aici. Mai mult, după ce reprezentantul Danco Pro m-a rugat să îi trimit lista nominală şi datele de facturare. Nu ne lăsăm aici, vom denunţa aceste practici mizerabile!".

Conform FRF, cele 705 bilete destinate românilor s-au epuizat sîmbătă, în mai puţin de 24 de ore după ce au fost puse în vînzare. Reprezentanţii Danco Pro n-au putut fi contactaţi.

"Dacă era vorba de bişniţă, nu ceream 300 de bilete în cap? Voi face publică această nesimţire, situaţia în care m-au adus dînşii m-a lăsat cu moralul la pămînt"
Marius Marosan, reprezentant al "Grupului Românilor din Irlanda"

"Am bătut drumul pînă la Dublin, eu locuiesc la mare distanţă, pentru a-mi recupera banii de la domnul Marosan. De ce FRF şi-a dat acceptul prima oară?"
Florin Merean, român din Irlanda

FRF neagă acceptul inițial

"Departamentul de Ticketing al Federației Române de Fotbal a fost contactat, înainte de punerea în vânzare a biletelor pentru partida Irlanda de Nord-România, de mai mulți doritori. Printre aceștia, și de persoane care s-au recomandat ca reprezentanți ai «Grupului Românilor din Irlanda» care doreau achiziționarea a peste 200 de bilete la această partidă. Toți acești doritori au fost informați că rezervarea biletelor nu este posibilă și că vânzarea acestora se va face exclusiv online, fiecare doritor putând achiziționa maximum patru bilete"
Departamentul de Ticketing al FRF

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.