Tenis

"Halep a dispărut complet! Ar fi trebuit să blufeze măcar!" » Analiză necruțătoare făcută de doi specialiști de talie mondială

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 27 mai 2015

Înfrîngerea Simonei Halep în turul doi la Roland Garros reprezintă cea mai mare surpriză la această ediție a turneului.

Românca a cedat în două seturi, scor 5-7, 1-6, în fața Marijanei Lucici-Baroni, după ce anul trecut ajunsese pînă în finala turneului.

Evoluția româncei a fost analizată de specialiștii ESPN, Patrick McEnroe și Mary Joe Fernandez.

Patrick McEnroe: ”Am știut de la început că Lucici-Baroni va fi agresivă de la început, dar nu credeam că va reuși să o învingă pe Halep pe zgură. A fost impresionantă. Darren Cahill ne-a spus că Halep simțea presiunea înainte de startul turneului. Sînt așteptări mari de la ea. În setul doi a dispărut complet, cînd trebuia să se motiveze

Mary Joe Fernandez: ”Halep n-a putut să își țină echilibrul, a fost sub presiune pe toată durata meciului. Lucici-Baroni dicta ritmul jocului și a atacat mereu pe serviciul al doilea. Halep nu a avut soluții. Lucici a împins-o pe Halep mult în spatele terenului. A reușit s-o țină pe loc și asta e surprinzător, pentru că românca se mișcă de obicei foarte mult pe teren.

Nu am simțit că are energia de a reveni în meci. Ar fi trebuit să blufeze măcar, să o păcălească pe Lucici că are încrederea să revină. A avut mult respect pentru adversara ei și asta s-a văzut. Aș fi vrut să văd mai multe slice-uri, schimbări la rînd, dar am văzut mereu aceleași retururi plate”

Cine sînt experții ESPN

Mary Joe Fernandez, fost număr 4 WTA și triplă finalistă de Grand Slam, a cîștigat trei medalii olimpice de-a lungul carierei: bronzul la simplu (1992) și aurul în proba de dublu (1992, 1996).

Patrick McEnroe, fratele mult mai celebrului John McEnroe, a fost numărul 3 mondial la dublu, impunîndu-se la Roland Garros și Turneul Campionilor în 1989.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.