Elvețianul, campion la Roland Garros în 2009, și-a încheiat repede meciul de ieri, din turul al 3- lea, cu Damir Dzumhur, pe care l-a lăudat. Apoi a vorbit despre multe alte lucruri
Cînd intră pe arena "Philippe-Chatrier", parcă ar fi ziua finalei. Ovațiile sînt prelungi, calde și melodioase, ca o îmbrățișare pe care Roger Federer o primește cu un zîmbet mic cuibărit în colțul gurii. Lumea îl iubește, dar fără a-l strivi pe adversar, bosniacul Damir Dzumhur. E un meci necesar, din care elvețianul iese teafăr, nici măcar prea transpirat, 6-4, 6-3, 6-2, chiar dacă oponentul său nu venise să se predea necondiționat. Meciul se încheie după ce a oferit tot felul de momente savuroase, exclamații din tribună, scurtele lui Dzumhur, la care Roger a răspuns cu altele și mai și. Misiune îndeplinită.
Mai tîrziu, la ora întrebărilor, meciul a primit atenție moderată. Lumea a vrut să afle părerile lui Federer pe diverse alte teme. Despre gemenele care au stau una cu nasul într-o revistă, cealaltă în telefon: "Le place să călătorească și le place să petreacă timp cu mine cînd mă întorc de la antrenamente. La meciuri, le rugăm să stea pe locurile lor. Nu știu dacă acum au fost cuminți. Au fost? Mare parte a timpului? Nu mă deranjează că preferă cărțile în loc să se uite la meci, e drăguț că sînt afară, cu familia și că sînt suficient de mari să nu facă gălăgie".
Despre dimensiunile arenei "Philippe-Chatrier": "E un teren mare, deschis, se simte destul de tare vîntul. Pentru că e mult spațiu în spate, ai tendința să te dai un pic înapoi. Cum eu stau însă mai mereu aproape de linie, nu mă deranjează".
Despre scandalul de la FIFA: "Sînt un fan al fotbalului, îmi place să urmăresc meciuri. Cînd ești fan, vrei ca lucrurile să fie făcute cum trebuie, iar aici nu pare să fie cazul. E dezamăgitor. E rău ca imagine".
Despre Martina Hingis, care joacă din nou, la dublu: "Sînt foarte bucuros pentru ea. E ceva frumos că a revenit, a făcut-o fiindcă iubește tenisul. Și are rezultate. E o jucătoare fenomenală. Încă n-am văzut-o aici. Poate dau peste ea prin munții elvețieni... Deși munții elvețieni sînt destul de extinși, nu?". Și despre Vilas, și despre iarbă, și despre locul lui Djokovici între Federer și Nadal. L-ai asculta la nesfîrșit, dar chiar el spune: "Cît timp avem aici la dispoziție?".
Românce pentru "optimi"
Vor juca astăzi, de la aceeași oră, cea a primelor meciuri în complexul Roland Garros, 11:00 (12:00 în România). Vor juca pentru aceeași miză, calificarea în turul al patrulea, echivalent cu optimile de finală. Irina Begu, cap de serie 30, o înfruntă pe Petra Kvitova, cap de serie 4, pe arena "Philippe-Chatrier", venind cu amintiri proaspete de la ultimul lor duel, susținut la Madrid. "Știu ce trebuie să fac în fața ei, deși e incomodă, fiind stîngace. La Madrid a făcut un turneu foarte bun, era greu s-o învingă cineva. Acum însă, și eu îmi doresc mai mult", a spus românca. Ea a mai atins "optimile" într-un turneu de Mare Șlem, anul acesta, la Australian Open. Pentru Andreea Mitu, 100 WTA, ar fi însă o mare premieră. Ea a obținut la Paris primele victorii pe un tablou major, iar azi o va întîlni pe fosta campioană de la Roland Garros, Francesca Schiavone. "Nu știu prea multe despre ea, dar e o șansă, sînt pe culoarul favoritei, nu?", a spus Mitu.
Fetele ies la dublu
Irina Begu și Lara Arruabarrena au părăsit ieri tabloul de dublu în turul secund, fiind învinse cu 7-6 (1), 6-4 de perechea favorită numărul 8, Caroline Garcia-Katarina Srebotnik (Fra/Slo). La fel s-a întîmplat cu Alexandra Dulgheru, care, alături de Magdalena Rybarikova, a pierdut, 1-6, 0-6, în fața spaniolelor Silvia Soler-Espinosa și Maria Teresa Torro Flor.
Roland Garros la prima vedere: Anul și ceasul
Standurile care comercializează mărfuri cu însemnele specifice Roland Garros oferă o mare diversitate. De la carnețele și brelocuri pînă la tricouri, genți și prosoape. În fiecare an însă, există și ceasuri Swatch de colecție, mereu altele, cu design nou, care însă reflectă legătura cu zgura și cu turneul de la Porte d'Auteuil. În 2015, sînt la vînzare trei modele diferite. Cel din stînga, negru cu cărămiziu, cu mecanismul la vedere pe cadran, costă 70 de euro. Modelul de mijloc, alb cu roșu, pentru femei, e 50 de euro, iar cel bleumarin cu roșu, pentru bărbați, este 105 euro. Dacă sînteți la Paris, la Roland Garros, și ați cumpărat un ceas, nu uitați să luați și garanția de la standul firmei. Și, mai ales, fiți atenți să aveți și ceasul în cutie! Unii s-au trezit fără, din neatenție, deși lucrurile s-au rezolvat pînă la urmă!
{{text}}