Diverse

Portarul Universității Cluj la handbal feminin, Roxana Bogdan, a făcut senzație la Cupa Coca-Cola: "E mai greu la handbal!"

Articol de Sebastian Culea  —  Monday 1st of June 2015 12:00

Sportiva de 19 ani, care evoluează pentru echipa antrenată de fosta internațională Carmen Amariei, descrie evoluțiile sale dintr-o postură inedită

Cîștigătoarea turneului, LPS Cluj, a avut între buturi un portar de meserie. De handbal, ce-i drept! Sport sugestiv și pe tabelă: 25-4, 15-3 și 15-5 au fost rezultatele ardelencelor din ultima fază a competiției. Roxana Bogdan a vorbit pentru Gazeta despre experiența neobișnuită:

- Roxana, cum ai ajuns la Cupa Coca-Cola?
- Pur și simplu mi s-a cerut ajutorul. Nu am făcut antrenamente speciale. Mai bine zis nu am făcut niciodată un antrenament specific pentru fotbal. Aici m-am bazat pe ce am învățat de la handbal.

- Ce diferențe simți între cele două sporturi din postura de portar?
- E clar mai greu la handbal. Sînt diferențe destul de mari. În handbal sînt mai multe faze poartă, mingea e mai mică și vine cu o viteză mult mai mare decît la fotbal.

- Care sînt principalele tale calități? Te-ai gîndit să te reprofilezi?
- Jocul meu se bazează în general pe reflexe. Sînt un portar căruia îi place să stea foarte mult pe linia porții. Rămîn la handbal. Cupa Coca-Cola a fost o experiență frumoasă și chiar mă bucur că am avut posibilitatea să ajungă pînă în finală.

- Te uiți la fotbal? Ai vreun jucător preferat?
- La Liga 1 nu mă uit niciodată. Echipa mea preferată e Real Madrid, dar nu mă uit așa des. Paradoxal, nu am un portar favorit. În schimb, îi simpatizez pe Cristiano Ronaldo și James Rodriguez.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.