Campionate

Ceasul merge mai departe » Hamburg rămîne singura echipă care n-a retrogradat din Bundesliga!

HSV rămîne în Bundesliga. Ceasul nu s-a oprit

Articol de Aurelian Botezatu  —  Wednesday 3rd of June 2015 12:00

Poziţionat într-una din potcoavele stadionului Imtech-Arena, ceasul contabilizează anii, zilele, orele, minutele şi secundele de cînd HSV joacă pe prima scenă. Luni, clubul a evitat dezastrul a doua oară consecutiv la baraj: 2-1 cu Karlsruhe (1-1 în tur).

51 de ani, 281 de zile, 4 ore, 32 de minute şi 21 de secunde. Atît arăta, luni seară, la finalul barajului de retrogradare-promovare contra lui Karlsruhe, ceasul stadionului din Hamburg. Ceas instalat special într-una din potcoave pentru a indica parcursul neîntrerupt al lui Hamburger SV în Bundesliga de la înfiinţarea acesteia, în 1963.

Ajunsă al doilea an consecutiv în situaţia de a se salva în barajul cu a treia clasată din liga a doua, HSV şi-a adus suporterii în pragul infarctului. După remiza din prima manşă, de acasă (1-1), trupa lui Bruno Labbadia era ca şi retrogradată în minutul 90 al returului de la Karlsruhe.

Dar cîteva zeci de secunde mai tîrziu, o lovitură liberă controversată, acordată în urma unui henţ involuntar, i-a oferit şansa egalării. Diaz a transformat-o în gol, 1-1, şi a dus partida în prelungiri.

Perioadă în care nordicii au reuşit să ia avantaj pe tabelă, prin Nikolai Muller (115), şi să evite primirea unui gol în prelungirile prelungirilor (120+3): penalty executat de Jennings şi apărat de portarul Adler. Iar ceasul merge mai departe. Astăzi a ajuns deja la 51 de ani şi 283 de zile.

16e locul în clasament (din 18) pe care a terminat Hamburg sezonul 2014-2015

6titluri de campioană a Germaniei are HSV în palmares

"Am realizat imposibilul. Am luat echipa cu 6 etape înaintea finalului, pe ultimul loc. Iar mulţi dintre jucătorii care au dus greul în acest baraj sînt la final de contract"
Bruno Labbadia, antrenor HSV

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.