Mirel nu poate fi trecut doctor sau masor, fiindcă Federația a luat măsuri ca să împiedice șiretlicul. ”Îl respect pe Rădoi, dar alții și-au tocit coatele să învețe”, zice Apolzan.
Rădoi nu a apărut încă în fața jucătorilor Stelei, dar agită deja școala de antrenori. Motivul e lipsa unei licențe care să-i dea dreptul să funcționeze oficial ca "principal" ori măcar ca secund.
Dan Apolzan, șeful Şcolii, a obținut instituirea unor piedici pentru cei care încearcă să ocolească regula: "S-a hotărît în Comitetul Executiv ca toți oamenii de pe bancă să fie legitimați. Absolut toți vor avea ecusoane, ID-uri. Antrenorul nu se poate refugia sub o încadrare de masor sau de medic. Membrii staff-ului medical vor trebui să prezinte atestate de absolvire a școlilor respective".
Se scurtează școala
Mirel ar trebui să parcurgă trei licențe pînă să poată activa ca "principal": întîi B, apoi A și abia pe urmă să se înscrie la cursuri pentru Pro. Apolzan are și o veste bună pentru fostul mijlocaș: durata școlii se scurtează de la 5 ani la 4. "Rădoi poate să prindă o licență comună pentru B și A, care durează mai puțin", a spus Apolzan la Dolce.
În prezent, cursurile de B țin un an, iar cele pentru A, doi ani. Încă doi ani mai sînt necesari la obținerea calificării maxime în fotbal, Pro.
"Nu-i facem favoruri!"
Directorul Şcolii a discutat deja cu noul tehnician al Stelei: "A venit la Federație și l-am informat despre reguli. Îl respect pe Rădoi, dar toată lumea trebuie să se supună regulamentului. Nu se mai pot da nici un fel de derogări, trebuie să se înscrie și să facă școala!".
Steaua are totuși posibilitatea să-l încadreze ca director sportiv sau ca delegat al echipei și să dribleze astfel restricția. Ca să respecte regula care obligă cluburile din Liga 1 să aibă în staff un posesor al licenței Pro, Becali îl folosește pe Massimo Pedrazzini. Italianul se afla deja în club, ca manager al centrului de tineret.
{{text}}