Nationala

Party în infern » Cum se poate califica România la Euro, chiar după meciul cu Irlanda de Nord

Articol de Răzvan Luţac  —  Sunday 7th of June 2015 12:00

Dacă batem în Irlanda de Nord şi Ungaria se încurcă la Helsinki, putem obţine biletele de Paris chiar pe terenul vecinilor. Cu patru etape înainte de final.

Putem evolua pentru calificarea matematică la Campionatul European chiar la Budapesta, în cel mai tensionat meci al finalului de an! Asta doar dacă vom învinge la Belfast, iar vecinii maghiari, în prezent clasaţi pe locul 3, se încurcă la Helsinki.

Pare un scenariu complicat, însă o analiză amănunţită simplifică iţele: e ultima şansă a nordicilor de a prinde locul care îi poate duce la baraj!

Cea mai bună variantă pentru noi e un egal între Finlanda şi Ungaria, fiindcă, în cazul unei victorii a alb-albaştrilor, trebuie ca ei să nu învingă la Atena. Totuşi, un alt scenariu improbabil.

CELE TREI CONDIŢII*

  • Să învingem la Belfast;
  • Ungaria să se încurce în Finlanda;
  • Să batem la Budapesta.

* Dacă Finlanda învinge Ungaria, trebuie să nu cîştige în următorul meci, cu Grecia

Patru goluri în 15 minute

Maghiarii sînt în formă. Au învins cu 4-0 vineri, într-un meci amical cu Lituania. Toate golurile au fost înscrise într-un sfert de oră (Stieber 15, Dzsudzsak 20, Nikolici 29, Priskin 30)! A fost ultimul test înaintea partidei cu Finlanda (sîmbătă, ora 19:00).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.